Magazin 07.01.2016.

Ove holivudske zvijezde danas slave Božić!

ČITANJE: 2 minute
bozic 2
Neke od najpoznatijih holivudskih zvijezda slave pravoslavni Božić. Dok su jedni rođeni u pravoslavnim porodicama, drugi su u pravoslavlje prešli zbog partnera.

Kim Kardašijan

kim k

Kim Kardašijan rođena je u Los Anđelesu, ali je porijeklom Jermenka. Naime, ona je četvrta generacija iseljenika iz Jermenije, a njeni preci su živjeli na teritoriji koja se danas nalazi u Turskoj. Zvijezda je čak na svom Tviter profilu svima čestitala Božić 7. januara.

Naomi Kembel

naomi kembel

Četrdesetogodišnja ljepotica rođena je u Londonu, majka joj je s Jamajke, a oca nikada nije upoznala. Tokom veze sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom Naomi je postala vjernik Ruske pravoslavne crkve.

Tom Henks

Tom Hanks

Slavnog glumca, čiji je otac daleki potomak Abrahama Linkolna, ljubav je natjerala da pređe u pravoslavnu vjeru. Naime, kada se drugi put oženio koleginicom Ritom Vilson, glumac je odlučio da postane pravoslavac. Ritin tata je inače iz Bugarske, dok joj je majka Grkinja porijeklom iz Albanije.

– Mislim da je pravoslavlje moje duhovno nasljeđe. Oženio sam se u istoj crkvi u kojoj je moja supruga krštena i u kojoj su krštena naša djeca- rekao je Tom.

Džejms Beluši

dzejms belusi

Pedesetšestogodišnji Džejms Adam Beluši rođen je u Čikagu, a njegovi roditelji su emigrirali iz jednog albanskog sela nedaleko od granice s Grčkom. Džejms je pripadnik Albanske pravoslavne crkve i ponosan je na svoje korijene. Inače, glumac je s porodicom tokom osamdesetih godina stalno posjećivao Srpsku pravoslavnu crkvu u Los Anđelesu, prije nego što je krajem devedesetih pružio podršku nezavisnosti Kosova.

Dženifer Eniston

dzenifer aniston

Dženifer Eniston, glumica, je pravoslavno hrišćanstvo nasledila od oca Džona Enistona, koji se takođe bavi glumom. On je rođen kao Janis Anastasakis na grčkom ostrvu Krit. Dženifer je davala dobrotvorne priloge za crkvu pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

Dejvid Gahan

dejv gahan

Pjevač grupe “Depeche Mode” Dejvid Gahan je preuzeo pravoslavnu vjeru od svoje supruge Dženifer Skilaz.

(Agencije)