Magazin 28.11.2015.

Ovih 5 stvari žene kriju od svojih muževa!

ČITANJE: 2 minute
zena
Postoje stvari koje žene vole zadržati samo za sebe. Iako su ušle u bračnu zajednicu sa svojim partnerom, razlozi su razni zbog čega žele nešto da im prećute.
Zdravstvena pitanja

Ako žena pronađe neki sumnjivi madež na tijelu ili sumnja u neku bolest, od svog izabranika će najvjerovatnije sakriti sumnje kako bi ga zaštitila. Ipak, to nije tako dobra ideja jer na taj način žene ostaju bez potrebne podrške od osobe kojoj najčešće najviše i vjeruju.

Problemi u vezi

Ako žene imaju nekakvih sumnji vezanih za brak u koji su stupile, najčešće te probleme neće iznositi onome s kojim bi te probleme trebala razriješiti – svom suprugu. Strah od budućnosti, pitanja vezana za djecu i slično neke su brige koje će žena najčešće voditi sama u svojoj glavi. Nerijetko se u zapadnim zemljama događa da žene dogovore sastanak kod nekog bračnog savjetnika kada osjete da im veza ide nizbrdo, ali gotovo nikada kod bračnog savjetnika neće otići sa suprugom.

Foto Profimedia

Nezadovoljne seksualnim životom

Mnoge žene koje su nezadovoljne svojim seksualnim životom taj problem zadržavaju za sebe. Smatraju da je jednostavnije prihvatiti probleme koji su nastali s tim u vezi nego razgovarati o toj temi sa svojim partnerom jer se boje da ne povrijede osjećaje svog partnera.

Poslovni uspjeh

Živimo u društvu u kojem su muškarci ti koji pretežno više zarađuju. Ako žena napreduje na poslu, dobije povišicu ili bolje radno mjesto, nerijetko tu informaciju neće reći svom suprugu kako mu ne bi povrijedila ego. Ali ako pored sebe imate muškarca koji se neće veseliti vašem uspjehu nego će zazirati od toga što ste na poslovnom planu uspješniji od njega, možda imate pogrešnu osobu pored sebe.

Tajni bankovni računi 

Nije čudno čuti da žene imaju “tajne” bankovne račune, neku ušteđevinu za koju njen partner ne zna. Najčešće je to zbog straha za svoju budućnost u slučaju da veza ili brak u nekom trenu pukne. Briga za budućnost glavni je razlog skrivanja novaca, a ne sebičnost ili nešto treće.

(Kurir)