Vijesti 19.01.2016.

Ovo alkoholno piće ne izaziva mamurluk

ČITANJE: 1 minuta
mamurluk pice
Naučnici iz Sjeverne Koreje tvrde da su pronašli prvi u svijetu alkohol koji ne izaziva mamurluk, i dodali da ga ljubitelji alkoholnih pića obožavaju jer ih čini “uglađenim”.

Ovo revolucionarno piće napravjeno je od biljke ginseng, koju su zvaničnici iz Pjongjanga deklarisali kao “eliksir života”. Za ovu biljku se spekulisalo da je lijek za SARS ili AIDS.

Piće “Koryo Liquor”, napravljeno je u fabrici “Taedonggang Foodstuff”. Naučnici su na proizvodnji tog alkohola radili godinama, kako bi zamijenili alkohol u šećeru sa spaljenom rižom. Sada su ovaj proces deklarisali kao uspješan, rekavši da su nakon dugog niza godina rada na različitim formulama konačno izbacili “neprijatno gorak ukus”, a kao neočekivani bonus – ovo sjajno piće ne izaziva mamurluk.

-Koryo Liquor, napravljen od šest godina stare biljke “Kaesong Koryo Insam” (ginseng) – koja je poznata po svom ljekovitom svojstvu, a spaljena riža je visoko cijenjena od strane eksperata i ljubitelja alkoholnih napitaka jer ne uzrokuje mamurluk- izveštava časopis “Pyongyang Times”.

Naravno, tvrdnje da ovaj eliksir ne izaziva mamurluk su odmah ismejane, a eksperti naglašavaju da ne postoji alkoholno piće čija zloupotreba ne može dovesti do mamurluka.

Andrej Abrahamian, istaživač iz kompanije “Choson Exchange”, uglavnom podržava severnokorejske preduzetnike kroz biznis i ekonomiju, sada dovodi u pitanje magično svojstvo ovog napitka.

-Naravno da postoji puno kvalitetnih  pića napravljenih u Severnoj Koreji, ali iz mog iskustva, nigdje u svijetu ne postoji takva stvar kao alkohol koji ne izaziva mamurluk- izjavio je Andrej.

(NN)