Magazin 16.09.2015.

Ovo će prvo reći kada ga uhvatiš u prevari!

ČITANJE: 1 minuta
prevara
Ako je spreman da vara, spremio se i na to da bude uhvaćen. Već je diplomirao izgovore, a ovo ćete sigurno čuti iz njegovih usta.

Kada uhvatite partnera da vas vara, to će biti najteži period vašeg života. Ali možda još teže je njegovi izgovori koji će vam srce pretvoriti u pepeo. Evo šta će vam prvo reći kada mu kažete “Znam!”

Izgovori

Jednom kad ih uhvatite na djelu, gotovo svaki prevarant počeće sa jadnim izgovorima tipa: “pogrešno si shvatila”, “ona je samo prijateljica” ili “htio sam spasiti našu vezu”. Da, upravo to što ste pročitali.

Prebacivanje krivice

Neki će čak pokušati da svali krivicu na partnera, kao da ih je on/ona natjerao/la na tako nešto, a najčešće to povezuju sa činjenicom da on nije imao dovoljno vremena za njih pa su pronašli nekoga ko ima.

Preusmjeravanje pažnje

Umjesto da se fokusiraju na rješavanje problema varanja, većina onih koji varaju pokušaće preusmjeriti pažnju partnera na nešto drugo. Na primjer, priznavanjem neke dugo čuvane tajne, koju je partner oduvijek htio čuti od njih i prije nego što shvatite, vi ćete voditi potpuno drugačiji razgovor.

Negiranje

Upravo zato, prije nego što se suočite sa partnerom koji vara, pobrinite se da sakupite dovoljno dokaza, koji upućuju na to da je on kriv.

(Index.hr)