Magazin 14.10.2015.

Ovo je jeziva tajna koju krije slovo H na znaku Hollywood!

ČITANJE: 2 minute
Znak Hollywood je postavljen na brdo iznad Los Anđelesa 1923. godine, a i dan-danas nas asocira na zvezde i glamur. Međutim, iako je simbol slave i popularnosti, on ima i jednu jezivu tajnu za koju zna mali broj ljudi.

Prvo slovo H na ovom znaku krije mračnu tajnu. Los Anđeles je oduvijek bio cilj svih onih koji su željeli da se oprobaju u svijetu filma i da naprave karijeru na velikom platnu. Glumice i starlete su hrlile su u Holivud kako bi postale zvijezde, a među njima je bila i Milisent Lilian (Peg) Entvistl koja je rođena u Engleskoj 1908. godine i sa svoja dva brata preselila se u Ameriku u potrazi za slavom.

U životu je imala samo jedan cilj – da postane glumica. Iako je u pozorišnim krugovima bila poznata i cijenjena kao komičarka, nikada nije prestala da sanja o pravoj slavi, onoj filmskoj. Iako je dobila ulogu u filmu “Trinaesta žena” njena uloga bila je izrezana u finalnoj verziji. Nakon toga izgubila se u moru lijepih lica koja su svakodnevno pristizala u “zemlju snova”. Nju su neuspjeh i depresija savladali 1932. godine kada je odlučila da okonča svoju bijedu i tugu.

Odlučila je da izvrši samoubistvo, pa se pozdravila sa svojim ujakom kome je rekla da s prijateljima odlazi na piće. Međutim, ona se uputila na brdo Li, na znak Hollywood koji joj se, barem je ona tako mislila, na neki način rugao u lice i podsjećao je na neuspjeh.

Peg se popela na slovo H i sa njega skočila u smrt. Sljedećeg dana pronašla ju je slučajna prolaznica i sve prijavila policiji.

– Preplašena sam i kukavica sam. Jako mi je žao zbog svega, da sam ovo uradila ranije poštedjela bih sve puno boli – napisala je u oproštajnom pismu koje je kod nje pronađeno.

Mnogi su tvrdili kako su u blizini znaka Hollywood viđali duh žene u bijelom, kako izgubljeno luta brdom ili pak lebdi iznad tla. Inače, Peg je na sebi imala bijelu haljinu te noći kada si je oduzela život. Drugi su tvrdili kako su vidjeli magličastu utvaru koja se penje na slovo H i nakon toga s njega pada, ali prije nego što padne na zemlju, nestaje.

Legende o nesrećnoj Peg toliko su se proširile da neki ni za što na svijetu noću ne bi došli ni blizu ovog znaka. Lovci na paranormalno često istražuju mjesto na kojem se navodno pojavljuje ova glumica. Među najpoznatijima je i ekipa “Avanture duhova” koja je prije nekoliko dana snimila, kako oni tvrde, glas pokojne Peg i nekoliko fotografija koje se ne mogu objasniti.

Nažalost, ova nesrećna glumica je svoju slavu stekla tek nakon smrti.

(Telegraf.rs, Dnevnik.hr)