Politika 25.10.2020.

Ovo je sastav nove Vlade Srbije

ČITANJE: 1 minuta

Ana Brnabić, mandatarka za sastav nove Vlade Srbije saopštila je imena skoro svih kandidata za ministre i ministarke.

Poslije sjednice predsjedništva Srpske napredne strane, Brnabić je saopštila da bi u novoj Vladi trebalo da bude deset ministarki, kao i da će Aleksandar Vulin, dosadašnji ministar odbrane, preći na čelo ministarstva unutrašnjih poslova.

A Nebojša Stefanović, dosadašnji ministar policije, preuzeće rukovođenje ministarstvom odbrane.

Ministar spoljnih poslova biće Nikola Selaković, dosadašnji generalni sekretar Predsedništva Srbije.

Na čelu novog ministarstva za ljudska prava, ravnopravnost polova i društveni dijalog biće Gordana Čomić, kao nestranačka ličnost, a ministarstvo za brigu o porodici i demografiju vodiće Ratko Dmitrović, predstavnik pokreta SPAS na čijem čelu se nalazi Aleksandar Šapić.

Ministar za brigu o selu biće Milan Krkobabić.

Ministarstvo kulture i informisanja vodiće Maja Gojković, dosadašnja predsjednica skupštine Srbije, a na čelu ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja biće epidemiološkinja Darija Kisić Tepavčević.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija vodiće Tatjana Matić, a građevinarstva i infrastrukture Tomislav Momirović.

Siniša Mali ostaje na čelu ministarstva finansija, dok će resor privrede voditi Anđelka Atanasković.

Na čelu ministarstva poljoprivrede ostaće Branislav Nedimović, a energetike i rudarstva Zorana Mihajlović.

Zaštitu životne sredine vodiće Irena Vujović, na čelu ministarstva pravde biće Maja Popović, a resora državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović.

Jadranka Joksimović ostaje ministarka za evropske integracije, resor zdravlja i dalje će voditi Zlatibor Lončar, omladine i sporta Vanja Udovičić, dok će ministarstvo prosvete pripasti Socijalističkoj partiji Srbije.

(E.M/Banjaluka.net)

Oznake: Vlada Srbije