Magazin 26.12.2015.

Ovo je tragična priča Kijanu Rivsa

ČITANJE: 2 minute
Screening Of Lionsgate Films' "John Wick" - Arrivals
Holivudski glumac Kijanu Rivs sada ima 50 godina. Tokom života je preživeo brojne tragedije i događaje koji su ga imalo uništili – događaje koje opisuje kao nefer i apsurdne. Teško je ne diviti se hrabrosti ovog glumca kada se ima u vidu sve kroz šta je prošao.

Otac ga je napustio

Semjuel Noulin Rivs napustio je svoju porodicu 1967. godine kada je Kijanu imao samo 3 godine. Tokom narednih par godina Kijanu je povremeno viđao oca, a poslednji put ga je posjetio kao trinaestogodišnjak.

Traumatično iskustvo ostavilo je uticaj na Kijana koji se nakon toga borio sa disleksijom zbog koje nije uspio da završi srednju školu.

Droga odnela najboljeg prijatelja

Najbolji prijatelj Rivsa, glumac River Feniks, preminuo je u 23. godini života nakon unošenja prekomjerne doze smrtonosnog koktela kokaina, morfijuma i valijuma u klubu Vajper Rum u Los Anđelesu.

-Bio je nevjerovatan čovjek, osoba i glumac. Slagali smo se veoma dobro i jako mi nedostaje. Često mislim na njega- rekao je Kijanu nedugo nakon tragičnog događaja.

Smrt žene i ćerke

Krajem devedesetih, stvari su išle na bolje za Rivsa, međutim 1999. godine, njegova partnerka Dženifer Sajm je izgubila bebu sa Rivsom, tačnije njihova ćerka je mrtvorođena. Samo 18 mjeseci kasnije, Dženifer je poginula u saobraćajnoj nesreći.

-Tuga mijenja oblik, ali nikada ne prestaje. Ljudi imaju pogrešnu predstavu o tome šta mogu da podnesu i kažu ‘prošlo je, bolje mi je sada’, ali kada izgubiš nekoga koga si volio ostaješ sam. Nedostaje mi da budem deo njihovih života, i oni mog. Kakva li bi bila sadašnjost da su i dalje tu, šta bismo sve radili zajedno. Nedostaju mi mnoge stvari kojih nikada više neće biti- rekao je Kijanu.

(Neewsweek)