Ovo su najčešća pitanja koja postavlja Google na razgovoru za posao

Google
Google
Kompanija iz vaših snova vam nudi posao? Ako znate odgovore na ova pitanja za vas nema “zime”. Kompanija Gugl je proglašena za najboljeg poslodavca na svijetu u 2015. Ona pored visoke plate, pruža i odlične uslove rada. S tim u vezi većina ljudi bi poželela da radi baš u ovoj kompaniji.

1. S obzirom na niz, naći startnu poziciju najvećeg bloka ponovljenih znakova.

2. Dizajniraj tolerantan sistem sa zajedničkim redom čekanja radnih stavki (na primjer, obradu bankovnih transakcija).

Ovo pitanje se postavlja kako bi se vidjelo kolika je kandidatova memorija i koliko zna o dizajniranju sistema.

3. Od 25 konja, samo pet njih može trčati u trci. Koliko minimalnih trka je potrebno kako bi se pronašlo pet najbržih konja? Objasnite vaš odgovor, nema ograničenja vremena, otkriva Mojportal.

Iako zvuči lako, zaista nije tako kako se čini. S obzirom da od tri konja iz trke jedan može biti brz kao pobjednik iz trke dva, raditi pet puta trke i odabrati pobjednike nije precizna opcija. Znate li rješenje?

4. Šta mislite koliko iznose troškovi pokrivenosti Wi-Fi-em nad cijelim San Franciskom?

5. Jeste li ludi da se prijavljujete u Gugl sa ovakvim CV-jem?

Kada jedan od kandidata nije znao šta da kaže, odgovorio je – Ne gospodine, poznajem svoj rad, nisam lud.

Ispitivač ga je pogledao i smireno odgovorio dok mu je pružao njegov CV – Izvinite, nama su potrebni ludi ljudi.

6. Šta daje Gugl?

Jedan kandidat je rekao da kada spojite karaktere g,o,o,g,l,e dobija se “google”

(B92)

PREPRODAVAO DROGU Optuženom ni traga ni glasa

Ognjen Ćutković, koji je bio osuđen na šest i po godina zatvora zbog šverca drogom, već drugi put se nije pojavio na ponovljenom suđenju u Okružnom sudu u Banjaluci. Postoji bojazan da je pobjegao iz BiH, zbog čega bi za njim mogla biti raspisana i potjernica. Sudija Snježana Kudrić istakla je da će Ćutkoviću biti

Servisne informacije za 16. septembar

Servisne informacije za ponedjeljak, 16. septembar 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje na teritoriji grada u protekla 24 sata zabilježeno je šest krivičnih djela. Javni red i mir narušen je četiri puta, dok je prekršaja bilo 16. Desilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno.

Prevrnuo se automobil u banjalučkom naselju Zalužani

U banjalučkom naselju Zalužani došlo je do saobraćajne nezgode kada se prevrnuo automobil zbog čega je saobraćaj malo usporen na ovom dijelu puta, saznaju “Nezavisne” Kako saznajemo, na sreću, u ovom udesu nema povrijeđenih osoba. U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su nam da je došlo do nezgode, ali nisu mogli da daju više detalja. “Dobili