Magazin 19.10.2015.

Ovo su pitanja koja najčešće izjedaju ljude poslije raskida

ČITANJE: 3 minute
raskid
Priznajte da bi i vi voljele da postavite i čujete odgovore na slijedeća pitanja…
Poslije raskida uglavnom barem jedan od partnera ima gomilu stvari, koje bi želio da pita svog nekadašnjeg životnog saputnika. A ovo su sedam najčešćih:

Da li sam ti nedostajala

Prošlo je dosta vremena od kada ste se vidjeli, a još više od kada ste pričali. Da li me se sjetiš kada uđeš u prazan stan ili vidiš nešto u čemu smo oboje uživali? Ovo je pitanje koje želimo da postavimo bivšem partneru, ali velika je šansa da nam se odgovor neće svidjeti.

U kom trenutku su shvatio da „mi“ više nismo ono što želiš?

Znam da je raskid bio prilično gadan. Svađali smo se sve vrijeme. Ne mogu da se sjetim noći kada smo u krevet otišli a da nismo ljuti jedno na drugo. Želio/la sam da pobjegnem isto koliko i ti, ali oboje smo uložili toliko u ovu vezu da jednostavno nisam mogao da to učinim. U kom trenutku ti je bilo dosta svega? Voljela bih da znam koja kap je prelila čašu.

Da li sam bila loša djevojka

Za tango je potrebno dvoje, i sigurno smo oboje podjednako učestvovali u propasti veze. Ipak, osjećam da sam sve uradio/la da sačuvam vezu. Da li sam previše zvao/la? Da li sam previše očekivao/la? Volio/la bih da znam šta je bilo pogrešno. Žao mi je i nadam se da se to neće ponoviti u budućnosti.

Da li imaš neki savjet da mi daš za novu vezu

Da li radim nešto što što pokvari sve i prije nego što zaista dobijem šansu? Da li brinem previše? Uvijek si imao/la mišljenje o svemu. Nikada nije bio problem da mi kažeš u čemu sve grešim, volio/la bih da sada znam da li sam ja kriva za sve. Da li su stvari oko kojih šizim zaista vrijedne šizenja?

Da li misliš da je dovoljno dobra/dobar za mene?

Bili smo zajedno dovoljno dugo da se znamo do najsitnijih detalja. Znala si kakvu kafu pijem, na kojoj strani kreveta spavam i šta me plaši. Zanima me šta misliš o osobi sa kojom sam sada u vezi. Da li je ona prava za mene? Znam da postoje stvari koje te interesuju, ali nikada nećeš pitati, i to je u redu. I ja vjerovatno nikada neću dobiti odgovor na ova pitanja, ali i to je u redu.

Da li si me prevario?

Ako vam već to nije bivši partner nije naveo kao razlog raskida, onda će vas sigurno kopkati i ovo pitanje.

Sa koliko njih si bio prije mene?

Pitanje koje od pamtivjeka zanima i muškarce i žene. Svi to prećutkuju i smatraju da ne ni trebalo pitati, ali ne mogu da poreknu da ih veoma zanima.

(Mondo.rs)