Magazin 28.03.2016.

Ovo su savjeti iskusnih udvarača

ČITANJE: 1 minuta
udvarac
Ako ne znate kako da započnete konverzaciju na prvom sastanku, a da pritom ne upropastite svoje šanse za uspjeh, slijedite savjete iskusnih udvarača.

Osmelili ste se i konačno pozvali djevojku koja vam je “zapala za oko”. Ali sada dolazi najteži dio kada morate da je ubijedite da ste baš vi “onaj pravi”. Ako ne znate kako da započnete konverzaciju na prvom sastanku, a da pritom ne upropastite svoje šanse za uspjeh, slijedite savjete iskusnih udvarača:

* Pričajte radije o putovanjima, nego o omiljenim filmovima jer ćete tako samo umanjiti šanse za novi “sudar”. Istraživanja pokazuju da su muškarci kojima su destinacije iz snova i pređeni kilometri bili glavna tema bili privlačniji djevojkama nego oni koji na prvom sastanku vode “kinematografske” razgovore.

* Obratite pažnju na način govora i potrudite se da dobijete povratnu informaciju. Izbjegavajte da sve vrijeme pričate samo o sebi, dozvolite dami da i ona dođe do riječi.

* Imajte na umu da lične dogodovštine i male tajne iz djetinjstva stvaraju jaku vezu između dvije osobe koje se tek upoznaju. Ovako brzo stvorena povezanost je mnogo snažnija od one koja se rađala s vremenom u dugim vezama. Naravno, sve mora da bude umjereno, kako se razgovor ne bi pretvorio u smaranje.

* Ako sve navedeno propadne, nametnite temu o kojoj možete da raspravljate. Bez obzira na to koliko je tema teška, razgovor će sigurno biti kvalitetan, a vi ćete dobiti priliku da bolje upoznate vašu djevojku iz snova.

(Novosti)