Vijesti 27.03.2017.

Ovog proljeća zasađeno 130 novih sadnica na području grada Banjaluka

ČITANJE: 1 minuta

U okviru proljećne obnove zelenila, zasađeni su novi drvoredi i popunjeno blokovsko zelenilo u više ulica i gradskih naselja.

Ukupno 80 sadnica zasađeno je u novim drvoredima, i to u dijelu istočnog tranzita (Banjalučko polje), Ulice palih boraca, te dijelu ul. Save Kovačevića.

Kako su potvrdili u nadležnom Odjeljenju za komunalne poslove Gradske uprave grada Banjaluka – popuna drvoreda i blokovskog zelenila obavljena je u ulicama: Skendera Kulenovića, Kralja Petra Prvog Karađorđevića, Đede Kecmanovića, Slobodana Jovanovića, Jovana Jančića, Kninska, Vase Pelagića i u parku „Mladen Stojanović“. Ukupno je zasađeno oko 50 sadnica.

U nove drvorede zasađene su sadnice lipe, platana i kestena, dok su za popunu blokovskog zelenila korištene japanske trešnje, ukrasne jabuke i crvenolisne šljive.

Podizanje novih drvoreda i obnova zelenila biće nastavljena na jesen.

Ostali radovi

Osim sadnje drveća, u martu su, u okviru redovnog održavanja zelenila, popunjeni ružičnjaci, te slijedi rekonstrukcija travnjaka na lokacijama gdje su evidentirana oštećenja. Sezonska zamjena cvijeća biće obavljena tokom aprila.

(BLportal)