Region 18.10.2020.

OZBILJNE PRIJETNJE HRVATSKOM PREMIJERU: Na slobodi muškarac koji je rekao da mašta da ubije Plenkovića

ČITANJE: 1 minuta

Mušakarac koji je juče uhapšen na području Kutine, a koji je povezan s Danijelom Bezukom, sinoć je, nakon ispitivanja pušten na slobodu, javlja Hina.

On je, prema pisanju medija, maštao da usmrti premijera Hrvatske Andreja Plenkovića.

Istražni sudija odbio je prijedlog za određivanje istražnog zatvora 63-godišnjaku iz Kletišta kod Kutine koji je je osumnjičen da je izrekao ozbiljne prijetnje hrvatskom premijeru, te su mu određene mjere opreza, saopštilo je Opštinsko državno tužilaštvo u Sisku.

Kod 63-godišnjaka, koji je prijetio Plenkoviću pronađeno je oružje. Događaj se dovodi u vezu s elementima terorizma na Trgu svetog Marka u Zagrebu, saopštila je PU sisačko-moslavačka tokom dana za Hinu.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 63-godišnjak, nakon višestrukog pokušaja teškog ubojstva s elementima terorizma na Trgu svetog Marka u Zagrebu, u najmanje dva pokušaja, različitim osobama izjavljivao kako, sada pokojni, Danijel Bezuk nije imao za cilj ubiti policajce već da vjeruje da bi, da ga je vidio, usmrtio predsjednika vlade. Pored navedenog, za čin pokušaja teškog ubojstva je naveo kako je pokojni to trebao prepustiti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo kako on lično o tome mašta”, kazali su iz policije.

(N.S/ Banjaluka.net)