Svijet 04.06.2021.

“OZBILJNO KRŠENJE PRAVILA”: Trampu dvogodišnja suspenzija na FB i Instagramu

ČITANJE: 1 minuta

Facebook je suspendirao korisničke račune bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa na dvije godine.

Radi se o korisničkim računima na Facebooku i Instagramu, prenosi N1.

Facebook kaže kako su Trumpovi postupci “ozbiljno kršenje pravila”.

Zabrana se počinje računati od datuma kada je na snagu stupila prva zabrana, a to je 7. siječnja ove godine, prenosi Index.

“S obzirom na ozbiljnost okolnosti koje su dovele do suspenzije gospodina Trumpa, vjerujemo da su njegovi postupci predstavljali ozbiljno kršenje naših pravila te zbog njih zaslužuje najvišu moguću kaznu”, rekli su iz Facebooka, piše BBC.

Tramp: Neću zvati Zakerberga na večeru kad se vratim u Bijelu kuću

Trump je oštro kritikovao platformu društvenih mreža koje su mu izrekle dvogodišnju zabranu pristupa.

“Ne bi smjele nekažnjeno proći ove cenzure i pokušaji ućutkivanja od strane tehnoloških kompanija. Prije ili kasnije, mi ćemo pobijediti. Naša zemlja više ne može podnijeti ovu zloupotrebu“, poručio je Trump.

Bivši američki predsjednik Trump je i ovom prilikom iznio tvrdnju da predsjednički izbori u novembru prošle godine u SAD-u nisu bili regularni te je dodao da su nove odluke Facebooka dodatna uvreda za 75 miliona Amerikanaca koji su glasali za njega.

Trump je tokom predsjedničkog mandata u Bijeloj kući ugostio osnivača Facebooka Marka Zuckerberga i njegovu suprugu, a večeras je poručio da Zuckerbergovi više neće biti pozvani na večeru kada se vrati u Bijelu kuću.

(SB)

Oznake: Donald Tramp