Vijesti 06.09.2018.

OŽIVLJEN PROJEKAT Sportske sekcije ponovo u svim banjalučkim školama

ČITANJE: 2 minute

Sa početkom nove školske godine, đaci u svih 26 osnovnih škola na području Banje Luke biće u prilici da se bave željenim sportskim aktivnostima u okviru sportskih sekcija, bez plaćanja bilo kakvih naknada i članarina

Formalni okvir za ovaj, dugo pripremani projekt otvoren je današnjim potpisivanjem ugovora između Grada, direktora škola i 27 profesora fizičkog vaspitanja, koji će, zahvaljujući ovom angažmanu, biti u prilici da steknu neophodno radno iskustvo.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je, u ime Grada, potpisao ugovor sa direktorima i profesorima, izrazio je zadovoljstvo što će ovaj projekat konačno zaživjeti u praksi, pogotovo što je prvobitno bilo zamišljeno da njegova realizacija krene još prije šest mjeseci, ali je početak kasnio zbog komplikovanih procedura u vezi dobijanja potrebnih saglasnosti.

– Korist od realizacije ovog projekta je višestruka, s tim da je u najvećem interesu same djece. Cilj je da se podigne fizička aktivnost kod djece, što je posebno značajno ako znamo da je u posljednjih nekoliko godina znatno povećan broj osnovaca sa oboljenjima kičme, pretilosti i sličnim znacima nedostatka fizičke aktivnosti. S druge strane, projekt je dobar i za same profesore fizičkog vaspitanja, koji su u prilici da, kroz ovaj projekt, steknu neophodno radno iskustvo koja im se, u potrazi za poslom, postavlja kao uslov – rekao je Radojičić. On je dodao da se na ovaj način, po uzoru na prijeratnu praksu, stvara dobra baza i za same sportske klubove, koji će biti u prilici da iz školskih sportskih sekcija regrutuju one najtalentovanije.

Mladen Čeko, jedan od profesora koji će raditi sa djecom u školama, izrazio je zadovoljstvo što će osnovci imati priliku da se bave sportom u svoji školama, bez plaćanja bilo kakvih naknada.

– Drago mi je što konačno počinje provođenje ovog projekta, koji će pomoći najviše samoj djeci koja će biti u prilici da se bave željenim sportom – rekao je Čeko.