Vijesti 25.01.2023.

Pacijent transportovan u Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje

ČITANJE: 1 minuta

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske i ljekari Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Srpske izvršili su danas uspješno vazdušno-medicinski transport šezdesetdvogodišnjeg pacijenta iz UKC-a u Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje u Beogradu, rekao je Srni direktor Helikopterskog servisa Boban Kusturić.

Kusturić je naveo da je riječ je o pacijentu čiji su inicijali D.P. koji je zbog teškog poremećaja srčanog ritma upućen na dalju dijagnostiku i liječenje u Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje.

“Današnji transport je samo nastavak odlične dosadašnje prakse u izvršenju operacija vazdušno-medicinskog transporta koju su, pripadnici Helikopterskog servisa i medicinsko osoblje UKC-a, započeli 2014. godine i postali jedinstvena služba u regionu koja odgovorno, stručno, uspješno i profesionalno izvršava veoma zahtjevne vazdušno-medicinske transporte pacijenata i na taj način obezbeđuje stanovnicima Srpske najviše standarde, kada je riječ o medicinskom zbrinjavanju pacijenata”, rekao je Kusturić.

Vazdušno-medicinski transport je izvršen u poslijepodnevnim časovima i drugi je u ovoj godini.

(Srna)