Vijesti 22.01.2023.

Padavine jenjavaju, bolja situacija na putevima

ČITANJE: 1 minuta

Padvine su u većini krajeva znatno oslabile ili potpuno prestale, tako da je situacija na putevima bolja, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

U nižim predjelima kolovozi su pretežno mokri i klizavi, dok u višim predjelima i preko planinskih prevoja ima raskvašenog, ponegdje i ugaženog snijega na kolovozu.

Vozačima iz AMS skreću pažnju na povećanu opasnost od odrona na dionicama u usjecima i savjetuju maksimalno opreznu vožnju, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Zbog snježnih smetova u prekidu je odvijanje saobraćaja na regionalnom putu Ulog – Klanci preko prevoja Morine.

Na putnom pravcu Sarajevo – Rogatica preko Romanije i dalje je obavezna upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Na putu Posušje – Blidinje – Jablanica, zbog snijega i vjetra, trenutno je na snazi zabrana kretanja za teretna vozila.

Na putu Ripač – Bosanski Petrovac – Drvar, kao i na putevima na području Livna, Kupresa, Tomislavgrada i Glamoča jak vjetar stvara snježne nanose.

Na graničnim prelazima Velika Kladuša, Kozarska Dubica, Gradiška, Donja Gradina i Rača pojačan je intenzitet saobraćaja na izlazu, a na graničnom prelazu Zupci na ulazu u BiH.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Zbog zimskih uslova vožnje, na graničnom prelazu Izačić na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

U Crnoj Gori je na snazi zabrana saobraćanja na putnom pravcu Šćepan Polje – Plužine, pa vozače koji namjeravaju da putuju u Crnu Goru iz AMS mole da izbjegavaju putovanje ka graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje.

(Srna/Z.M)