Vijesti 16.01.2017.

Padavine nisu ugrozile stanovništvo i materijalna dobra

ČITANJE: 1 minuta

Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Mile Međed izjavio je Srni da nema informacija da su padavine od preksinoć ugrozile stanovništvo i materijalna dobra u Republici Srpskoj.

“Kakve su bile najave kišnih i snježnih padavina, noć je dosta dobro prošla”, rekao je Međed.
On je potvrdio da je nekoliko mjesnih zajednica u opštinama Novi Grad i Krupa na Uni, koje teritorijalno gravitiraju Podgrmeču, ostalo bez električne energije zbog snježnih padavina.

Prema njegovim riječima, to su Ruiška, Kršlje, jedan dio Agića, Јohovica, Vedovice i prema Krupi na Uni dio Petrovića, Arapuša i Donji Dubovik.

Međed je pojasnio da je riječ o dotrajalim električnim vodovima i da su iz “Elektrodistribucije” Novi Grad, koja održava električnu mrežu u tim naseljima, rekli da su njihove ekipe na terenu i da je u toku otklanjanje kvarova.

On je rekao da je na području Šamca i Obudovca bilo zastoja kada je riječ o putnoj komunikaciji, jer nije dovoljno i kvalitetno očišćen dio puta.

“Iz `Mrkonjićputeva`, koji održavaju taj dio, rečeno je da su mašine na terenu i da je u toku otklanjanje problema”, rekao je Međed.

Prema njegovim riječima, prevoj Morine, na putnom pravcu Kifino Selo-Ulog, koji održavaju “Nevesinjeputevi”, a koji je juče bio očišćen, od noćas je ponovo neprohodan, ali su ekipe na terenu i nastoje da ponovo osposobe taj prevoj za saobraćaj.

On je naglasio da su pripadnici Republičke uprave Civilne zaštite na terenu i i prate situaciju.

(Agencije)