Magazin 20.04.2016.

Pakao ili raj? Duhovita priča o politici

ČITANJE: 2 minute
heaven_or_hell___by_jimmasterpieces-d41sbli
Jednog dana jedan  političar je doživio saobraćajnu nesreću. Umro je i otišao na nebesa. Tamo ga je dočekao Sveti Petar i rekao:

– Dobro došli! Nalazite se na vratima Raja, ali mjesto gdje ćete provesti vječnost, još nije određeno. Izbor će biti vaš. Prema pravilima, treba da provedete po jedan dan u Paklu i u Raju, da kasnije napravite svoj izbor.

– Pa, šta će mi sve to? Ne moram ni da razmišljam – Raj, naravno!

„Žao mi je, ali pravila su pravila“, – sa tim riječima Petar je poveo političara u Had.

On je ušao na vrata pakla, i našao se na predivnom zelenom terenu za golf. Pored se nalazio elitni noćni klub iz koga su izašle sve njegove bivše kolege i prijatelji.

Nosili su skupa odijela, smijali se, rukovali se, prisjećali se lijepih dana na Zemlji, kada su svi oni vodili bezbrižan život, i odlično zarađivali na drugima. Šampanjac, kavijar, skupi automobili, lijepe žene… Pa, i sam đavo bio je prijateljski momak! Ali, dan je došao kraju, i političar je morao ponovo da se vrati ka vratima Raja.

U Raju, takođe, nije bilo loše: prelijepe bašte, paperjasti oblaci, anđeli sviraju harfe i čuju se lijepe pjesme.

Nakon 24 časa, političaru je prišao apostol Petar da bi saznao njegov konačan izbor.

Ovaj se  zamislio nekoliko trenutaka i rekao:

– Čak i ne znam… Nikad nisam mislio da ću ovo reći… Ali, biram Pakao!

Petar je uzdahnuo i poveo političara ka vratima Pakla.

Kada je on ušao, bio je preneražen: terena za golf više nije bilo, noćnog kluba, takođe, svi njegovi prijatelji kuvaju se u kazanima, okolo šetaju razna čudovišta. Dotrčao i đavo i stavio je političaru na rame svoju šapu sa ogromnim kandžama.

– Ja ne razumijem! – reče političar. – Šta se desilo? Juče je ovde bilo tako prekrasno: vino, djevojke, ples… a sada moji prijatelji gore u plamenu! Pa, kako je to moguće?

Đavo se nasmješio i rekao:

– Pa, šta si htio, stari? Juče je bila predizborna kampanja, a danas si ti glasao!

(Uspesnazena.com)