Vijesti 23.12.2018.

PALATA PUNA PJESME I SMIJEHA Prijem za najmlađe učesnike humanitarne akcije

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović upriličila je danas u Banjaluci prijem za više od 200 mladih talenata iz cijele Srpske koji učestvuju u humanitarnoj akciji “S ljubavlju hrabrim srcima”. 

Cvijanovićeva je zahvalila mladim umjetnicima iz Srpske što su prihvatili da ove godine budu njeni partneri u ovoj humanitarnij akciji, te što će ovu manifestaciju uveličati svojim nastupima.

– Zahvaljujem se svima što ste danas došli i što ste prihvatili da budete moji partneri u organizaciji ovako važne manifestacije, čiji je cilj da pomognemo drugoj djeci. Svi ste sjajni mali umjetnici i svi smo ponosni što ste zajedno sa nama ovdje i što ste tako talentovani – rekla je Cvijanovićeva obraćajući se učesnicima.

Ona je rekla da je sigurna da će svi uživati u nastupima mladih talenata, ističući da ova manifestacija ne bi bila tako lijepa da nije okupila djecu iz različitih dijelova Republike Srpske.

– Na manifestaciji će učestvovati gosti iz 15 gradova i opština iz cijele Republike Srpske i bez njih ova manifestacija ne bi bila uspješna. Zahvaljujem se roditeljima i svima koji sa vama rade i trude se da pokažu koliki je vaš talenat – rekla je Cvijanovićeva.

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske u Kulturnom centru Banski dvor u 17:00 časova biće održano donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima”.

Partneri predsjednika Republike u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji su mladi umjetnici iz različitih dijelova Republike Srpske, koji će svojim umjetničkim performansom pokušati da, zajedničkim snagama, obezbijede pomoć za svoje drugare koji imaju potrebu za robotski asistiranom rehabilitacijom.

Humanitarna akcija “S ljubavlju hrabrim srcima” provodi se već deveti put, a prikupljena sredstva biće iskorištena za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja.

U Republici Srpskoj godišnje oko 150-200 djece ima potrebu za intenzivnim fizikalnim tretmanom uz korištenje robotike, a takav savremeni tretman trenutno ne mogu dobiti ni u Republici Srpskoj ni u Srbiji. Direknat efekat primjene savremene robotike je značajno bolji ishod rehabilitacije i podizanje kvaliteta života djece sa dijagnozama cerebralne paralize, spina bifide, te povredama glave i kičmene moždine.

U okviru akcije, od 6. decembra do Božića, 7. januara, biće aktivan i “m:tel” humanitarni broj 1411, na koji će građani moći da doniraju jednu KM po pozivu.

Tokom donatorske večeri građani će biti u prilici da razgovaraju sa nekim od poznatih ličnosti koje podržavaju akciju.

(Srpskainfo,atv)