Vijesti 14.03.2016.

Palma: Posao svakoj djevojci koja se uda

ČITANJE: 2 minute
palma
Predsjednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković – Palma izjavio je  da će svakoj djevojci u Jagodini koja je nezaposlena, ako se uda ove godine, biti obezbijeđeno radno mjesto.

– To je još jedna stimulacija i doprinos lokalne samouprave u borbi protiv bijele kuga, koja se u Jagodini sprovodi posljednjih deset godina – rekao je Marković novinarima.

– To ćemo sigurno realizovati, mi to možemo, pokazali smo to bezbroj puta do sada – dodao je Marković i istakao da zapošljavanja neće biti, “osim na upražnjena mjesta po sili zakona, u državnim i javnim preduzećina čiji je osnivač grad, već, u novoizgrađenim fabrikama i onima koje će biti izgrađene do kraja godine u Jagodini”.

On je podsjetio da će dogogodišnje opredjeljenje grada za povećanje nataliteta i borba protiv bijele kuge, biti nastavljeni i ubuduće, podsticanjem sklapanja brakova, rađanja i pomoći trudnicama, smanjenjem cijena dječijeg vrtića.

Za pomoć trudnicama i porodiljama u budžetu za ovu godinu je opredijeljeno 30 miliona dinara, a biće isplaćivano mjesečno po 12.000 dinara.

– Svakom novorođenom djetetu nazaposlnih roditelja, kod rođenja djeteta biće isplaćeno po 200 evra u protivdinarskoj vrijednosti, dodao je Marković.

Za novorođenčad izdvojeno je u budžetu 20 miliona dinara.

– I ovo nije od ove godine, da neko kaže zbog izbora, ovo radimo deset posljednjih godina – dodao je Marković.

Zahvaljujući ovakvom načinu borbe protiv bijele kuge, Jagodina je na poslednjem popisu stanovništva imala 430 porodica više, a od 2011.godine, svake godine imamo do dva odeljenja đaka prvaka više, dodao je Marković.

On je podsetio da je 2011. godine, da bi podstakla ženidbu i udaju starijh devojaka i momaka, pre svega onih na selu, Jagodina iz budžeta davala 3.000 evra bračnim parovima, ako je jedan od supružnika bio stariji od 38 godina.

(Agencije)