Svijet 12.12.2020.

PANIKA ILI NAMJERA: Žena pokosila šest učesnika protesta “Crni životi su važni” na Menhetnu

ČITANJE: 1 minuta

Video snimak objavljen na Tviteru prikazuje kako policija hapsi jednu ženu za koju se veruje da je vozač automobila, koji se zaleteo u grupu demonstranata iz pokreta “Crni životi su važni” u Njujorku.

Policija je saopštila da je vozač ostao na licu mesta nakon incidenta u kom je povređeno najmanje šest osoba, preneo je Dejli Mejl.

Korisnici Tvitera navode i da je uhapšen jedan od demonstranata, ali ti navodi još uvek nisu potvrđeni.

Dejli mejl navodi i da nijedna od povreda nije opasna po život iako je nekoliko osoba hospitalizovano.

Podsetimo, incident se dogodio nešto posle 16 sati u petak na raskrsnici na Menhetnu, gde je u tom trenutku bilo oko 40-50 demonstranata iz pokreta “Crni životi su važni”.

Kako navodi NBC Njujork, demonstranti su prethodno okružili automobil i udarali po njemu, što može da se vidi na naknadno objavljenom usporenom snimku.

Uspaničena, žena je navodno krenula napred da bi pobegla, udarajući pešake, saopštila je policija.

Vozač i putnica, obe žene, ostale su na licu mestu, a policija ih je ispitivala. Još nije podignuta optužnica, ali istraga o incidentu još je u ranoj fazi.

Portparol njujorške policija izjavio je da su policajci bili pored demonstranata na ulici, osiguravajući da nijedan automobil ne skrene u Istočnu 39. ulicu.

Međutim, automobil koji je žena vozila bio je parkiran na polovini zatvorenog bloka, što je na kraju dovelo do incidenta.

(nova.rs)