Politika 19.05.2016.

Papić: Opozicija u RS upala u zamku

ČITANJE: 1 minuta

 

– Oni stalno brane da nisu izdajnici, a iz te košulje ne mogu da izađu – kaže Papić i dodaje da je subotnji protest koji organizovala opozicija u Banjaluci pokazala njen kapacitet, određenu hrabrost, ali da opozicija nije pokazala jasnu socijalnu građansku usmjerenost.

– Duboko sam razočaran retorikom koja je bila prisutna na tom mitingu. Retorika je bila jako nacionalno obojena. Ne mogu razumjeti zašto je i kako Sonja Karadžić prenosila poruke svog oca Radovana, koji je osuđen u Hagu. S druge strane, retorika je bila i pozitivna jer je bila usmjerena protiv korupcije  – kaže Papić.

Kada je riječ o mitingu pozicije, koji je isti dan održan u Banjaluci, Papić kaže da je nacionalizam bio veoma zastupljen, kao i teza o izdaji opozicije.

– Ne mislim da je nelogično i nelegalno to što je pozicija zakazala kontramiting. Uostalom, u zemljama okruženja, ali i u Evropi dešavaju se slične stvari.  Međutim, u trci ko je veći Srbin ili u trci srbovanja mislim da rezultat nije bio 0:0, nego da je za dlaku pobijedio miting pozicije – rekao je Papić.

(Vijesti.ba)