Vijesti 13.11.2015.

Pariz: Dojava o bombi u hotelu, evakuisani njemački fudbaleri

ČITANJE: 1 minuta
pariz hotel
Hotel “Molitor” u 16. pariskom arondismanu, u kojem je smještena njemačka fudbalska selekcija, evakuisana je danas, nekoliko sati pred prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Francuske, zbog dojave o bombi, a francuske snage reda i dalje tragaju za bombom, ali bez rezultata, prenose francuski mediji.

“Danas prije podne pozvala nas je nepoznata osoba i upozorila nas da je u hotelu postavljena bomba. Uprava hotela je potom preduzela sve mjere predostrožnosti kako bi osigurala bezbjednost gostiju i sarađuje sa nadležnim vlastima”, rekla je neimenovana portparolka pariskog hotela Rojtersu.

List “Parizjen” prenosi da su službe za deminiranje upućene na lice mjesta.

Pariski dnevnik navodi da je ovaj hotel, u kojem se nalazi čuveni istoimeni bazen, moralo žurno da napusti više od 250 osoba koliko ih se nalazilo u njemu u trenutku kada je upućena dojava o bombi, među kojima i članovi nemačkog tima, koja večeras treba da se suoči sa francuskim timom na stadionu u Sen-Sen-Deniju.

Kako navode policijski izvori, njemački igrači su bili u sali za fitnes kada je na lice mesta stigla brigada sa psima tragačima, a nešto pred podne su snage reda i dalje tragale za bombom, ali bez rezultata.

Ovaj zaplet, izgleda, nije mnogo uznemirio njemačke fudbalere, ocjenjuje “Parizjen” i navodi da je jedan od njih,

Sami Kedira, na Instagramu postavio fotografiju nasmješenih igrača uz prateći tekst: “Dojava o bombi u hotelu. Nema problema za tim: igraćemo tenis na Rolan Garosu”.