Sport 17.05.2016.

Pariz u strahu: Rolan Garos na meti terorista

ČITANJE: 1 minuta
20160517091736_369816
Pariz će od 22. maja do 5. juna zbog prestižnog turnira Rolan Garos ponovo biti pod užasno velikim mjerama bezbjednosti.

Svjesni su da teroristi vrebaju svaku priliku, a sportske manifestacije su idealno mjesta za to, organizator i državni organi preduzeli su sve kako bi grend slem protekao u najboljem redu.

Oni se već mjesecima spremaju za ovu sportsku manifestaciju i po svaku cijenu žele da preduprede eventualne pokušaje terorističkih napada, sličnih onom koji se dogodio prošlog novembra, kad je život izgubilo više od 100 ljudi. Poučeni tim, sve bezbjednosne službe podignute su na najviši nivo. Sam kompleks je od aprila potpuno zatvoren za bilo kakve pojsete, a radnici koji rade na renoviranju imaju specijalne značke pomoću kojih se prati svaki njihov korak.

Francuzi strahuju da bi teroristi mogli da se ubace među radnike i žele da spriječe takve aktivnosti. Očekuje se čak i da cijeli Bulonj, dio Pariza gdje se održava prestižni turnir, bude prepun policije i pripadnika službe bezbjednosti u civilu kako se ne bi ponovio krvavi novembar. Francuzi su svjesni da su sportske manifestacije najlakša meta gdje može da pogine najviše ljudi. Zbog toga se očekuje formiranje nekoliko prstenova koji će voditi računa o navijačima, kao i samim učesnicima ovog grend slema.

Zvaničnici garantuju apsolutnu bezbjednost na borilištu, ali napominju da u samom gradu niko nije potpuno siguran.

(Kurir)