PARK “MLADEN STOJANOVIĆ” Otvorena trim staza

U banjalučkom parku “Mladen Stojanović” danas je otvorena trim-staza duga 1.200 metara.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, rekao je da je staza nastala u interakciji sa građanima, Atletskim klubom Banjaluka i rekreativcima iz parka koji su tražili da se uredi staza koja je prethodno nastala spontano.

“Širina je dovoljna da dva ili tri trkača mogu paralelno da trče, urađena je sa kompletnim tamponom, podlogom tako da se voda ne zadržava, sa malčom odnosno borovom korom odozgo. Za trkače u Banjaluci ovo je sjajan prostor”, rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, prethodno je u parku izgrađeno dječije igralište, osposobljene su fontana i česma, a radiće se i na mokrim čovorovima i drugim pomoćnim objektima.

“Ovo je samo jedan od projekata, izabran je izvođač za stazu koja ide na Banj brdo  iz Novoselije, gdje će se raditi staza za rekreativce, a očekujemo i da sa šumama RS uđemo u novu rekreativnu zonu u Trapistima gdje takođe treba da se gradi staza”, kazao je Radojičić.

Duško Tadić, atletičar koji je pokrenuo građansku inicijativu za izgradnju trim staze, rekao je da je izgradnja staze veliki pomak za sportiste i sve Banjalučane jer će sport biti dostupan i besplatan za sve.

Najavio je da je sljedeća faza postavljanje rasvjete i rekonstrukcija klupa kako bi park bio savremen i moderan.

“U prethodne tri dana tri puta sam istrčao ovu stazu, fenomenalna je i meni kao trkaču znači mnogo. Do sada sam imao nekoliko povreda zbog kamenja, zbog klizavog terena, korijenja… Mislim da će ova staza uraditi jako puno na popularizaciji trčanja, kao i za pripreme ostalih sportista”, rekao Goran Ćorić iz Banjalučkog polumaratona.

Lana Popović iz Teniskog kluba “Mladost” istakla je da je park sa ovom stazom oživio i da će tek da se vide rezultati jer svi mogu da trče.

“Rubni dijelovi parka bili su zapušteni, bili su u neku ruku deponija za smeće. Svi trebamo biti presretni”, kazala je Popović.

Rada Račić iz Ateltskog kluba Banjaluka rekla je da članovi ovog kluba između ostalog treniraju i u parku svakodnevno.

“Došlo je vrijeme da i grad napravi jako bitan objekat – trim stazu gdje se rekreiraju naši Banjalučani. Ovo je mjesto gdje treniraju svi sportisti ovog grada”, rekla je Račić.

(Anadolija)

AKCIJA Policija sinoć alko-testovima “blokirala” grad

Proteklu noć banjalučka policija bukvalno je “pokrila” sve ključne pozicije na saobraćajnicama u gradu. Jedna od najrigoroznijih akcija, koja je za cilj imala kontrolu alkohola u krvi vozača, odigrala se sinoć i noćas.

MUP Pronađeno dijete iz Banjaluke samovoljno otišlo od kuće

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske utvrdili su da nema elemenata krivičnog djela u vezi sa 13-godišnjim djetetom iz Banjaluke koje je policija pronašla nakon što su roditelji prijavili njegov nestanak, rečeno je Srni u MUP-u.