Vijesti 30.08.2018.

PARK MLADEN STOJANOVIĆ Počela rekonstrukcija sportskih terena

ČITANJE: 1 minuta

Sportski tereni u Parku Mladen Stjanović, koji su nekada privlačili brojne rekreativce, uskoro će zasijati novim sjajem, nakon što je, uz pomoć donacije kompanije „Mocart kladionice“ započeta sveobuhvatna rekonstrukcija, u vrijednosti od 52.000 KM.

Kako je planirano, tereni za mali fudbal, košarku i rukomet biće u potpunosti sanirani, uključujući izmjenu asfaltnog sloja, postavljanje novih ivičnjaka te zamjena kompletne sportske infrastrukture – koševa, golova i zaštitne ograde.

U Savjetu Mjesne zajednice Rosulje, iz kojeg već duže vrijeme apeluju na obnovu ovog igrališta, nadaju se da će ovo igralište po završetku rekonstrukcije biti jedno od najposjećenijih u gradu, budući da park i sada privlači brojne rekreativce.

– U naradnom periodu, ostaje nam da riješimo pitanje rasvjeta kako bi tereni mogli biti korišteni i u večernjih časovima, s tim da je otvorena mogućnost da ono služi i omladinskim pogonima sportskih klubova. Uvjereni smo da i ovo pitanje može biti riješeno nakon obnove terena – naglašavaju u Savjetu MZ Rosulje.

Rekonstrukcija sportskog igrališta u Parku Mladen Stojanović dio je velike akcije koju Grad Banja Luka sprovodi sa društveno odgovornim kompanijama koje su donirale sredstva za izgradnju i sanaciju dječijih igrališta, opremanje vrtića i rekonstrukciju sportskih igrališta. Zahvaljujući ovoj akciji, u kojoj je do sada prikupljeno oko 900.000 KM, Grad je u posljednjih godinu dana dobio novih 13 dječijih igrališta, a gradnja još dva je u toku.