Vijesti 15.03.2016.

Parlament Srpske o Prijedlogu zakona o oružju i municiji

ČITANJE: 1 minuta
parlament
Narodna skupština Republike Srpske nastaviće danas sjednicu razmatranjem Prijedloga zakona o oružju i municiji, rečeno je u parlamentu Srpske.

Prema usvojenom dnevnom redu, pred poslanicima će se naći i Nacrt zakona o visini stope zatezne kamate – prijedlog klubova poslanika SDS – SRS Republike Srpske, PDP-a, NDP-a i poslaničke grupe Napredna Srpska, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prometu eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti i gasova.

Na sjednici će biti razmatran i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara, Prijedlog programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za ovu godinu, te Prijedlog strategije razvoja obrazovanja Republike Srpske za period 2016-2021. godina.

Poslanici će razmatrati i Nacrt strategije podsticanja stranih ulaganja u Republiku Srpsku od 2015. do 2020. godine, kao i Nacrt strategije razvoja malih i srednjih preduzeća Republike Srpske za period 2016-2020. godina. Na dnevnom redu su i izvještaj Anketnog odbora za utvrđivanje činjenica o djelovanju nadležnih organa i organizacija u vezi sa poplavama u maju 2014. godine, izvještaj Odbora za bezbjednost o održanom okruglom stolu o temi “Zaštita i spasavanje ljudi i materijalnih dobara u vanrednim situacijama – mjesto i uloga Civilne zaštite”, Informacija o aktuelnom stanju bezbjednosti u Republici Srpskoj, te Informacija o aktivnostima Srpske u oblastima regionalne i institucionalne saradnje.

Narodna skupština Republike Srpske na zasjedanju održanom od 2. do 4. marta u okviru tačaka dnevnog reda 10. sjednice nije usvojila Prijedlog zakona o konverziji kredita sa valutnom klauzulom u švajcarskim francima, po hitnom postupku – prijedlog Kluba poslanika SDS – SRS Republike Srpske, kao ni Zakon o policiji i unutrašnjim poslovima – ponovno odlučivanje na zahtjev predsjednika Republike. Nastavak sjednice zakazan je u 10.00 časova.

(Agencije)