Sport 28.11.2021.

PARTIZAN SA DVA IGRAČA: Stomačni virus omeo završnicu juniorskog turnira ABA lige u Laktašima

ČITANJE: 2 minute

Stomačni virus pokosio je ekipe na juniorskom turniru ABA lige u Laktašima.

Crno-bijeli su počeli meč sa šestoricom, Zadrani sa osmoricom igrača!?

Pravila kažu da se utakmica ne prekida dok ekipa ne ostane samo sa jednim igračem na terenu, piše sportdc.net.

Partizan je utakmicu sa Zadrom završio Zagrađaninom i Tahmazom na terenu! A počeo je samo sa šestoricom!

Razlog je stomačni virus koji je pokosio dečake u grupi koja se igra u Laktašima. Najgore je prošao Partizan, u čijim redovima su se razbolela šestorica, ali i Zadar je počeo sa osmoricom, a završio sa šestoricom.

Posle svega crno-beli su sinoć krenuli kući, jer ne bi imalo smisla da u takvoj situaciji danas igraju meč sa Igokeom. Ostaje nejasno zašto se uopšte igrao duel Partizana i Zadra, u situaciji kad je čak deset mladića bolesno. I ovog puta forma je odnela pobedu nad suštinom.

Mega je ubedljivo savladala Ljubljančane i Barane, a jutarnji meč sa Ljubljančanima je samo bio dokaz da je Nikola Đurišić uveliko prerastao ovu konkurenciju.

Igokea sigurna

Juniori Igokee savladali su Split u četvrtom kolu kvalifikacionog turnira juniroske ABA lige, rezultatom 105-85.

Split je bolje otvorio meč. Zahvaljujući Fabianu Šišku vodili su tokom cijelog prvog perioda te su ga dobili sa 27-23. Igokea je zaigrala mnogo bolje u drugom periodu. Kroz sjajnu odbranu došla je do preokreta. Sjajnom završnicom prvog poluvremena, Igokea je na odmor otišla sa +11. U trećem periodu Igokea je održavala vodstvo te je sa +15 ušla u poslednji period. U poslednjem periodu nije bilo drame i Igokea je rutinski privela meč kraju.

Igokeu je do pobjede vodio Vuk Bošković sa 26 poena dok su goste predvodili Šiško, Lisica i Nejašmić sa po 14 poena.

Ovom pobjedom Igokea je osigurala četvrti put plasman na završni turnir juniorske ABA lige pa meč u nedelju protiv Partizana neće imati rezultatski značaj.

(SB)

Oznake: KK Igokea