Vijesti 13.11.2015.

Patrijarh Ignjatije Jefrem Drugi podržava rusku akciju u Siriji

ČITANJE: 1 minuta
popovi-sirija
Patrijarh antiohijski i cijelog Istoka Mor Ignjatije Jefrem Drugi podržava rusku vojnu operaciju u Siriji protiv “Islamske države”, izjavio je predsjedavajući Odbora ruske državne Dume za spoljne poslove Aleksej Puškov nakon razgovora sa patrijarhom.

“On je izrazio zahvalnost Rusiji zbog vojne operacije u Siriji i podvukao da je Rusija preduzela mjere u trenutku kada se sirijska vojska našla u teškoj situaciji”, rekao je agenciji TASS Puškov, dodajući da je stav patrijarha da je rusko angažovanje u borbama protiv “Islamske države” promijenilo tok stvari.

Puškov je istakao da patrijarh posebno naglašava da su ruski napori i ruska vojna operacija usmjereni ka postizanju političkog rješenja.

“NJegova svetost, takođe, je izrazila podršku ruskim diplomatama i političarima koji se u međunarodnim forumima i u okviru Savjeta Evrope zalažu za rezolucije koje podržavaju hrišćane na Bliskom istoku, posebno u Siriji”, rekao je Puškov.

Puškov je dodao da su hrišćani najranjiviji u regionu Bliskog istoka, jer sunitske države podržavaju sunite, a šiitske države šiite. “Hrišćane može da podrži samo hrišćanski dio Evrope”, istakao je Puškov.

(Agencije)