Region 20.05.2022.

Patrijarh Porfirije na ispraćaju Mateja Periša, obratio se i ocu Nenadu

ČITANJE: 2 minute

Patrijarh Porfirije se nakon opela za Mateja Periša dirljivim rečima obratio njegovom ocu Nenadu Perišu.

Porfirije je naglasio da zna da će Matej biti blagosloven i da život nema smisla i kad je najlepši ako nema Hrista.

– Dragi brate Nenade, znam da nema tuge u Mateju, a ako ima, to je zbog nas. Sve ostalo je prostor radosti i ljubavi u kome ćemo se vrlo brzo naći. Jedino što će biti važno, ne da li smo grešni, jer to sve dobro znamo, jedino će biti važno da li će nas Gospod prepoznati kao svoje. Mi smo kao dva razbojnika razapeti pored Hrista. Hteo sam pošto-poto da dođem ovde. Nek nas budi Matej. Neka mu Gospod podari carstvo nebesko – rekao je Porfirije.

Nenad Periš se zahvalio okupljenima.

– U ovom teškom trenutku za mene, hteo sam svima vama zahvaliti na svakoj molitvi i uzdahu. Pustite me da pre svega zahvalim nadbiskupu, njegovoj svetosti Porfiriju, sveštenicima, dekanu župniku na služenju mise, istinski dubokim poticajnim rečima. Što kazati posle svega? Bože, hvala ti na iskrenosti i ljubavi – rekao je Periš.

Nenad Periš je naglasio da Matej i on ne odlaze za stalno iz Beograda.

– Ja i moj sin idemo u Split. Ne odlazimo za stalno i ne ostavljamo vas ovde . Ostavljamo naša srca. Molim Boga da mi da snage – tiho je pričao Periš.

Kovčeg sa telom Mateja Periša potom je prebačen u pogrebno vozilo koje je krenulo put Splita. Građani sve vreme izgovaraju molitvu i plaču.

Nenad Periš ne prestaje da prima saučešća prisutnih građana. Ljudi se dive koliko je psihički jak u ovom trenutku, prenosi Kurir.

– Svaka mu čast kako ovo izdržava – rekao je jedan od okupljenih.

Građani mu u suzama prilaze i govore dirljive reči utehe dok Periš prihvata svaku pruženu ruku i zahvaljuje se. Pred polazak je svima mahnuo i rekao:

– Nosim vas u srcu.

(SB)

Oznake: Nenad Periš