Vijesti 12.05.2016.

Patrijarh pozvao političare da otkažu okupljanja zakazana za 14.maj

ČITANJE: 1 minuta
patrijarh2
Patrijarh srpski Irinej uputio je predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku, lideru SDS-a Mladenu Bosiću, predsjedniku DNS Marku Paviću, članu Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću, predsjedniku PDP Branislavu Borenoviću, predsjedniku SP Petru Đokiću, predsjedniku NDP Draganu Čaviću i svim ostalim političkim liderima u Republici Srpkoj pismo u vezi sa najavljenim mitinzima za 14.maj.

Patrijarh Irinej pozvao je vodeće političke ličnosti u Srpskoj da odustanu od zborovanja i masovnih okupljanja 14.maja i očinski zamolio da rješenje za sve nesuglasice, probleme i sukobe traže u bratskim razgovorima.
To, kako navodi patrijarh, “svakako treba da bude kroz dogovore u institucijama Republike Srpske kao i ličnim razgovorima koje treba da vodite jer nijedna ta nesuglasica, nijedan problem, nijedan sukob, nije i ne smije da bude veći od naše Republike Srpske i našeg srpskog naroda”.

Patrijarh je poručio liderima da ne dozvole da dođe do problema sa ogromnim posljedicama, već da iznađu rješenje” jer ne postoji nerješiv problem za nas pravoslavne hrišćane”.

Podsjetio je, da se priprema redovno zasjedanje Svetog Arhijerejskog Sabora SPC koje je zakazano za 14.maj, te da Sabor uvijek s ljubavlju i pažnjom prati sve što se događa u Srpskoj, kao i da su predstavnici SPC lično učestvovali u razgovorima sa vodećim političarima Republike Srpske.

“Narod nam je povjeren na staranje, vama svjetovno, a meni duhovno. To ne smijemo zaboraviti!”, poručio je patrijarh Irinej.

patrijarh

(RTRS)