Sport 21.05.2020.

PAUZA OSTAVILA TRAG: Košarkaši Igokee počeli sa treninzima, čeka se na odluku ABA lige

ČITANJE: 2 minute

Košarkaški klub Igokea je počela sa treninzima nakon što je u Republici Srpskoj, 18. maja, dozvoljen rad klubova. U klubu i dalje čekaju na odluku ABA lige da li će se odigrati posljednje kolo. 

-Šta će se dogoditi ja ne znam, znaće se više informacija 25. maja kada će Evroliga odlučivati o svojoj sudbini. Gledajući naš klub jako je teško da se odigra posljednje kolo, ali ako dođe do toga mi ćemo biti spremni. Poslije nešto više od dva mJeseca pauze, imali smo sastanak sa rukovodstvom na kojem smo odlučili da počnEmo sa radom u skladu sa mjerama koje preporučuju nadležne institucije. Jedna grupa, kadeta i juniora uključujući igrače koji su bili priključeni prvom timu rade po posebnom programu, a to su Ilić, Talić , Kočić i Nikolić kao i mladi igrači Kondić, Simanić i Lakić, sa tih nekoliko igrača smo krenuli. U uvodnom dijelu, moramo biti pažljivi i oprezni, igrači su bili u stanovima, niko nije imao prostora za rad, tako da ćemo biti oprezni kako bi izbjegli povrede – rekao je Bajić

Pauza je itekako ostavila trag.

-Prvi trening je pokazao da se dobro osjeti period od dva mjeseca u kojem momci nisu imali mogućnosti. Prvi trening je bio posvećen kondiciji i nešto malo radu sa loptom, ali zaista se osjeti izostanak treninga kod tih momaka. Moramo paziti na potrošnju, imunitet nije na nivou kao i u takmičarskoj sezoni – istakao je Bajić.

Poštuju se mjere na treninzima

Trener Igokee Dragan Bajić istakao je da košarkaši Igokee poštuju sve mjere predostrožnosti.

– Naravno poštujemo preporuke zdravstvenih institucija, sam ulazak u dvoranu nije dozvoljen bez dezinfekcije, koristimo maske, ne koristimo svlačionice i tuševe i trudimo se da držimo distancu kada god je to moguće. Želimo da uradimo sve kako bismo prevazišli ovu situaciju – rekao je Bajić.

(Srpskainfo)