PAVIĆ: Do ponedjeljka ime ministra iz redova DNS-a

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je danas da DNS želi jedno od tri ministarska mjesta u Savjetu ministara i da je sa tim stavom upoznao predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltiju.

“Očekujem da ćemo to uspjeti dogovoriti sa SNSD-om i da ćemo do ponedjeljka moći dati ime ministra iz redova DNS-a. Tražimo jedno ministarsko mjesto. Spremni smo na dva mjesta odmah odreagovati. Bitno je da je jedno od tri”, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

Pavić kaže da je mlade DNS-a tokom današnjeg razgovora još jednom upoznao sa osnovnim smjernicama politike DNS-a, kao i sa Programom reformi BiH.

On je dodao da je mlade upoznao i sa stavovima DNS-a o NATO-u i da na tom putu treba slijediti Srbiju, kao i o formiranju vlasti na niovu BiH te trenutnim odnosima u koaliciji.

“Mladi su opredijeljeni da grade bolju budućnost za sebe i sve koji žive u Republici Srpskoj. NJihovo interesovanje ne samo za ovo što je danas nego šta će biti za deset godina, u skladu je sa onim što radi DNS, a radimo dugoročno, ne podliježemo trenutnim politikantskim pitanjima, nego se sistematski i organizovano bavimo najkrupnijm pitanjima političkog i ekonomskog razvoja”, istakao je Pavić.

Prema njegovim riječima, mladi imaju podršku DNS-a za svoje aktivnosti jer su bili ta snaga koja je nakon pokušaja rušenja DNS-a krajem prošle godine čvrsto stajala na principima politike ove stranke.

Predsjednik Organizacije mladih DNS-a Borivoje Obradović izjavio je da je Prijedor izabran za mjesto održavanja današnjih sjednica Predsjedništva i Glavnog odbora mladih DNS-a jer slovi za bazu ove stranke, gdje je i omladina i uopšte stranka najjača.

“U posljednjih godinu dana primjetni su znatni napadi svih mogućih političkih aktera na DNS. Namjerno smo izabrali Prijedor jer nas baš to motiviše da budemo još jači i snažniji i da nastavimo trend rasta na narednim izborima”, poručio je Obradović.

Predsjednik mladih DNS-a Prijedor Bojan Martić rekao je da su se u Prijedoru danas okupili predstavnici mladih DNS-a iz svih opština i gradova Republike Srpske.

“Stanje u organizaciji mladih u Prijedoru je na zavidnom niovu. Podmlađujemo organizaciju i imamo stabilnu budućnost i dobar tim koji će nastaviti dalje raditi za DNS u Prijedoru i na nivou Republike Srpske”, naveo je Martić.

(Srna)

CRNA GORA OBARA REKORDE: Litije širom zemlje (FOTO/VIDEO)

U gradovima širom Crne Gore večeras se vjerni narod okuplja u litijama. Sudeći po brojnosti, narod Crne Gore večeras obara rekorde u broju okupljenih koji su stali u odbranu pravoslavnih svetinja i poručili da je potrebno povlačenje spornog Zakona o slobodi vjeroipovijesti. U Podgorici se okupio veliki broj vjernika koji uzvikuju “Crna Gora i Srbija – to

NOVI PROJEKAT BANJALUČKOG “DISA”: “Zaboravom” šire krug publike

Članovi “Dis” pozorišta mladih Banjaluka objavili su pjesmu i spot “Zaborav”, koji je dio predstave “Dnevnik nepoznate generacije”. Predstava je autorski projekat u kojem režiju potpisuje Milan Bogdanović, a tekst Aleksandar Vasiljević. “Riječ je o sentimentalnoj i očaravajućoj priči, koja nas potpuno sanjarski vodi kroz svoju radnju i vraća u vrijeme kada je sve izgledalo

TRAŽILI ĐOKIĆEVU SMJENU: Pet poslanika SP-a napustili sjednicu IO

Poslanici Socijalističke partije u Narodnoj Skupštini Republike Srpske napustili su današnju sjednicu Izvršnog odbora partije, te održali sastanak kluba poslanika gdje su donijeli zaključak da od premijera Radovana Viškovića traže smjenu ministra rudarstva i energetike i predsjednika Socijalističke partije Petra Đokića. Radi se o pet poslanika: To su: Goran Selak, Savo Vulić, Risto Marić, Andrea

GRAD TRAŽI ODŠTETU: Omladincima zbog skupa “Pravde za Davida” tužba od 178.445 KM

Grad Banjaluka tužio je organizatore skupa “Pravda za Davida” koji je održan 30. gecembra 2018. godine, te u predloženoj presudi tražio 178.445 KM odštete zbog onemugućavanje proslave Nove godine. Tuženi su omladinci Pavle Knažević, Bojana Gajanović i Anja Grubačić, koji su i podnijeli zahtjev za održavanje tadašnjeg skupa, za koje gradske vlasti tvrde da je

U toku sjednica Izvršnog odbora Socijalističke partije, mogući radikalniji rezovi

Danas u 16 časova u Banjaluci počela je sjednica Izvršnog odbora Socijalističke partije, saznaje opcija.net. Sastanak najužeg rukovodstva SP-a odvija se pod okriljem svojevrsne konspiracije, budući da nijedan medij nije obaviješten o njegovom održavanju. Prema tvrdnjama dobro obaviještenih izvora, na ovom skupu nije isključen početak raspleta višemjesečnih unutrašnjih talasanja u ovoj partiji, tako da, zbog

VIŠKOVIĆ SA ZATLEROM: RS prva u BiH ispunjava obaveze iz domena evropskih integracija

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je na sastanku sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Zatlerom opredijeljenost Srpske za evropske integracije, te sagovornika upoznao o Programu ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2020-2022. godine, kreiranom u skladu sa preporukama iz Mišljenja Evropske komisije. Višković je na sastanku u Banjaluci ponovio da Republika Srpska