Politika 03.10.2015.

Pavić našao još jednog poslanika: Darko Banjac od večeras i zvanično u DNS-u

ČITANJE: 4 minute
darko-banjacPoslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac izabran je večeras na izbornoj skupštini DNS-a za predsjednika Opštinskog odbora te stranke u Kozarskoj Dubici.

Prema izbornoj proceduri, Banjac je bio jedini kandidat za predsjednika OO DNS-a, a za vršenje te funcije dobio je jednoglasnu podršku.

Izbornoj skupštini DNS-a u Kozarskoj Dubici večeras je prisustvovao predsjednik DNS-a Marko Pavić i potpredsjednik DNS-a Nedeljko Čubrilović, te funkcioneri ove stranke Lejla Rešić i Dane Malešević, kao i član Slobodnog demokratskog srpskog kluba u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nenad Stevandić.

Banjac je u obraćanju na skupu rekao da će Opštinski odbor DNS-a u Kozarskoj Dubici voditi u specifičnom periodu, godinu dana do redovnih izbora u stranci i lokalnih izbora.

– Zato DNS ima samo godinu dana da pokaže svoju snagu, da pokaže da može, hoće, zna i umije da stvori bolje uslove za život u Kozarskoj Dubici – poručio je Banjac.

On je naveo da će se rad OO DNS-a u Kozarskoj Dubici kretati u četiri faze, koje će se izvoditi paralelno, a od kojih je prva jačanje infrastrukture stranke, formiranjem preostalih mjesnih odbora i područnih organizacija.

– Samo tako možemo da jačamo našu infrastrukturu i da je postavimo na zdrave osnove i udarimo stabilne temelje DNS-a u Kozarskoj Dubici – rekao je Banjac.

On je dodao da u drugoj fazi, u saradnji sa predstavnicima te stranke na republičkom nivou, DNS mora da isplanira i ostvari projekte za razvoj Kozarske Dubice.

– Radićemo to da naša Kozarska Dubica postane bolje mjesto za život svih nas. Kroz konkretne projekte moramo da iskažemo svoju volju i spremnost da ono što kažemo i uradimo jer moramo biti prepoznatljivi po našoj riječi, jer riječ je riječ – provjereno a i dokazano – naglasio je Banjac.

On je dodao da će u toj fazi DNS raditi i na privlačenju investitora, kako bi omogućio otvaranje novih radnih mjesta.

– Kozarska Dubica, mora i biće na prvom mjestu, to je uslov svih uslova – zaključio je Banjac i dodao da u trećoj fazi rada, DNS mora ostvariti saradnju sa privrednicima u Kozarskoj Dubici, kako bi se upoznali sa njihovim problemima i pomogli.

Banjac je naglasio da DNS neće dijeliti ljude prema političkim partijama, već prema tome ko i koliko doprinosi Kozarskoj Dubici.

On je naveo da u četvrtoj fazi, DNS mora raditi na pripremama za predstojeće izbore da bi na izbornoj listi kandidovali kvalitetne i ugledne građane Kozarske Dubice.

– Ako neko misli da ne možemo biti najjača stranka u Kozarskoj Dubici, želim da poručim da mi idemo ka tom cilju i od toga nećemo odustati – naglasio je Banjac i dodao da se politika DNS-a neće zasnivati na napadima, vrijeđanju i ogovaranju.

On je naglasio da DNS nema političke neprijatelje, već političke protivnike i izrazio spremnost da svu svoju političku energiju usmjeri ka stvaranju bolje Kozarske Dubice.

– Vi ste moja snaga, i to je razlog zašto sam prihvatio da budem kandidat za predsjednika jer vjerujem u predsjednika Marka Pavića i politiku DNS-a – izjavio je Banjac na izbornoj skupštini DNS-a u Kozarskoj Dubici.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je da će jačanje DNS-a u Kozarskoj Dubici odrediti jačanje ove regije na osnovu čega će DNS biti apsolutni pobjednik na izborima.

– Večeras ponosno stojim pred vama jer je u vremenima kada je Republika Srpska ugrožena, DNS pokazao svoje pravo lice, jer u posljednjih 17 godina nikada nismo glasali za uništenje bilo koje funkcije Republike Srpske ili za prenošenja bilo koje nadležnosti sa nivoa Republike na nivo BiH – izjavio je Pavić obraćajući se članovima DNS-a u Kozarskoj Dubici.

On je naglasio da ta stranka stalno uvećava svoje članstvo i broj odbornika i poslanika.

– Budite sigurni da će DNS uvijek stajati ispred vas i znati svoj put, ali je opasnost sada veća zato što naši ljudi prenose razna ovlašćenja i funkcije Republike Srpske na nivo BiH – poručio je Pavić.

(Srna)