Politika 15.11.2015.

Pavić: Nastavak govora mržnje nije dobar za Srpsku

ČITANJE: 1 minuta
Marko Pavic
Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je da je očigledno da neke od političkih partija u Republici Srpskoj nastavljaju govor mržnje, što nije dobro za Srpsku.

-Na toj politici zavađanja stalno nas drže i stranci- rekao je Pavić na konferenciji za novinare u Trebinju.

Lider DNS-a ukazao je i na razlike između dva koaliciona bloka u Republici Srpskoj.

-Razlika između koalicije SNSD-DNS-SP i Saveza za promjene, kako se oni nazivaju, je u tome što je taj savez svu svoju snagu usmjerio ka tome kako srušiti vlast vanparlamentarno i mimo izbora, a mi razmišljamo kako usvojiti ekonomsku politiku, budžet i realizovati Reformsku agendu koju su svi lideri potpisali- rekao je Pavić.

Pavić je naglasio da se DNS protivi privatizaciji “Elektroprivrede Republike Srpske” /ERS/, kao jednog od najvećih potencijala Hercegovine i nacionalnog resursa, kao i da nikada ne bi glasao ni za privatizaciju Javnog preduzeća “Šume Republike Srpske” jer smatra da sa ta dva resursa Srpska ima dovoljno privrednih i ekonomskih potencijala.

-Sa ta dva resursa mi želimo opovrgnuti teoriju Evrope da su Republici Srpskoj potrebna mala i srednja i preduzeća, koja će učiniti zavisnim u odnosu na velika preduzeća koja će oni držati- poručio je Pavić.

(Agencije)