Politika 05.05.2016.

Pavić: Protesti imaju drugu pozadinu

ČITANJE: 1 minuta
pavic
“U ovom momentu protesti nisu način rješavanja pitanja koja se smatraju važnim u Republici Srpskoj nego imaju drugu pozadinu i to je prepisivanje scenarija iz nekih drugih bivših republika ili nekih drugih dijelova svijeta”, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru nakon sastanka.

On smatra da protesti nemaju nikakvo opravdanje i da je posljedica toga isti takav protest koji zakazuje i podržava vladajuća koalicija.

“U momentu otkazivanja protesta Saveza za promjene, istovremeno je otkazan i ovaj protest. Ako se održava ovaj protest, ide i drugi protest. Smatramo da to nije na dobrobit, ali je u ovom momentu rješenje zato što razlozi za protest nisu oni koji se navode u samom proglasu nego su daleko dublji”, ocijenio je Pavić.

On je dodao da nikome nije drago da se na taj način rješavaju izborni problemi, ali da je vladajuća koalicija jednostavno prisiljena da to u ovom momentu odradi.

Govoreći o zajedničkom izlasku SNSD-a, DNS-a i SP na izbore u svim lokalnim zajednicama Republike Srpske i Federacije BiH, Pavić je rekao da će ti spiskovi kada se srede ići na stranačke organe i da će nakon toga biti poznati javnosti.

Sastanku su prisustvovali i generalni sekretari SNSD-a i DNS-a Luka Petrović i Dragutin Rodić.

(Agencije)

Oznake: Luka Petrović