Politika 09.11.2018.

PAVIĆ SE POVLAČI Banjac novi predsjednik DNS-a?

ČITANJE: 1 minuta

Marko Pavić mogao bi uskoro da se povuče sa čela Demokratskog narodnog saveza i ovu poziciju prepusti Darku Banjcu, novom-starom narodnom poslaniku, saznaje opcija.net.

Izvori bliski ovoj partiji tvrde da je Pavić svoje povlačenje najavio još prije izbora, a da je, iako se ranije kalkulisalo da bi partiju mogao da preuzme Milan Radović, odluka pala da rukovođenje DNS-om od Pavića preuzume Darko Banjac.

„Nakon smjene Radovića sa čela Nove banke, Pavić je ipak odlučio da ne bi bilo pametno i korisno da DNS u ovom trenutku prepusti Radoviću, pa bi Banjac mogao biti samo prelazno rješenje“, rekao nam je izvor iz DNS-a.

Banjac unutar DNS-a slovi za pripadnika „biznis grupe“, ili popularnih mangupa kako ih je nazvao lider SNSD-a Milorad Dodik.

Sredinom 2015. godine napustio je Srpsku demokratsku stranku, a nakon toga pristupio je DNS-u. Mediji su tada pisali da je transfer naplatio sa 250.000 KM u kešu i dva stana, jedan u  Banjaluci i drugi u Beogradu.

Mediji su ga dovodili u vezu i sa “mutnim radnjama” tokom rekonstrukcije dijele magistralnog puta (Prijedor-Dubica-Gradiška). Vrijednost ovog posla, koji su uradili „Prijedorputevi“ je, kako su pisali mediji, bila maksimalno 300.000 KM, i to kada se u njega ugrade svi zainteresovani. Međutim, „Prijedorputevi“ su JP „Putevi RS“ za ovaj posao isporučili fakturu na 950.000 KM.

Tadašnji direktor „Puteva“ Duško Gojić je fakturu vratio „Prijedorputevima“, ali je onda na scenu stupio Banjac i zaprijetio Gojiću da će biti smijenjen ako prijedorskoj firmi ne isplati novac.  Što se i okončalo na ovaj način.