Pavić: Vlada da sarađuje sa Savjetom ministara

dodik-pavic

Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je da je na današnjem sastanku lidera vladajuće koalicije u Srpskoj zatraženo od Vlade Srpske da stalno kontaktira sa Savjetom ministara BiH i konsultuje se sa ministrima iz Republike Srpske o najvažnijim pitanjima koje će Savjet ministara BiH razmatrati.

Pavić je, nakon sastanka sa predsjednicima SNSD-a i SP-a Miloradom Dodikom i Petrom Đokićem, rekao da vladajuća koalicija želi da gradi prosperitetnu Srpsku, te da u tome želi korektne odnose Vlade Srpske i Savjeta ministara BiH.

“Mislimo da ovakav način rada, gdje se nastoji naškoditi vlasti u Srpskoj iz ko zna kojih razloga, u stvari nanosi šteta građanima i sistemu Republike Srpske”, rekao je Pavić nakon današnjeg sastanka u Palati Republike.

On je naglasio da nijedna vlast ne smije da šteti institucijama sistema da bi dokazala da je u pravu.

“Svako svoj kamenčić mora da ugradi u kulu zvanu Republika Srpska i tek tako možemo uspjeti. Zato se mi i zalažemo za saradnju u donošenju odluka”, rekao je Pavić.

On je naglasio da je bespotrebno dalje produbljivanje odnosa, a posebno miješanje nekoga sa strane u rješavanje problema.

Pavić je naglasio da je vladajuća koalicija za saradnju za dobrobit građana Srpske, iako je i sam, kao i predsjednik Srpske Milorad Dodik, bio predmet lažnih optužbi.

On je naveo da je na današnjem sastanku zajednički konstatovano da se stabilnost Republike Srpske i ukupnih političkih odnosa neprekidno ugrožava da bi se poremetio rad institucija i uopšte sistema u Srpskoj.

“Kada to traži neko sa strane, to i nije problem, ali kada kadrovi, birani u Republici Srpskoj, pokušavaju destabilizovati pojedine institucije ili Republiku Srpsku, onda je to problem”, istakao je Pavić.

On je rekao da oni koji predstavljaju Srpsku u organima na nivou BiH moraju biti svjesni da su izabrani glasovima manjine, te da prije svega treba da budu odgovorni Srpskoj, a ne manjini koja ih je izabrala.

Na pitanje novinara šta misli o inicijativi da se 2018. godine u BiH zajedno organizuju i opšti i lokalni izbori, Pavić je naveo da, kada je riječ o DNS-u, izbori mogu da se organizuju u svakom momentu, ali za sve nivoe vlasti.

“Te odluke donose organi na nivou BiH, a kad god je donesu, imaće našu podršku i ići ćemo na izbore”, rekao je Pavić.

(Agencije)

Usklađivanja sa novim pravilima: Vrtići i igraonice radiće pod strožim pravilima

Kako treba da izgledaju vrtić i igraonice, njihova unutrašnjost i dvorište, raspored prostorija – sve je do detalja definisano Pravilnikom o standardima i normativima za predškolsku oblast. Pravilnik propisuje optimalan broj djece u vrtiću – 75 do 100, odnosno četiri vaspitne grupe.  Usklađivanja sa novim pravilima, biće neminovna. “Obavezna prostorije kada govorimo o unutrašnjem prostoru

Socijalisti za demografsku obnovu Srpske

Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka organizovao je javni skup i predavanje na temu demografske obnove i mjera populacione politike Republike Srpske. Prisutni su imali priliku da saznaju više o mjerama populacione politike od vođe tima za demorafsku obnovu, profesora Draška Marinkovića, a govorili su i ministar porodice omladine i sporta Sonja Davidović i predsjednik gradskog

Počinje realizacija projekta “Škole za 21. vijek”

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić prisustvovaće sutra u Banjaluci zvaničnom početku realizacije projekta “Škole za 21. vijek” u Srpskoj. Zvanični početak realizacije ovog projekta planiran je za 9.00 časova u hotelu “Bosna”, najavljeno je iz resornog ministarstva. Projekat “Škole za 21. vijek” sprovodi Britanski savjet u BiH, a riječ je o uvođenju

Slavlje Banjaluka Voleja

Odbojkašice Banjaluka Voleja trijumfovale su na međunarodnom turniru “Trofej Banjaluke 2019.” Domaće igračice su u subotu u sportskoj dvorani “Borik” u prvom kolu nadigrale italijansku Alta Frate da bi izgubile od SIP Šempetera. U nedjelju su nadigrale Osijek bez izgubljenog seta i zaslužile epitet najboljeg tima. Odbojkašica Banjaluke Volej Milica Šorak izabrana za najkorisnijeg igrača

Takmičarke AK Banjaluka 2. u Sarajevu

Predvođene kapitenom Slađanom Tomaš (1500m) takmičarke AK Banjaluka su na ekipnom prvenstvu BiH održanom u Sarajevu osvojile 2. mjesto. Osim kapitena ekipu su predstavljale: Nika Popić (100m, 300m), Sara Vukić (dalj, 100m pr.), Anđela Bajić (kugla, koplje), Marija Mršić (600m), Maria Lukajić (vis) i štafeta 4×100 u sastavu: Sara Vukić, Jovana Zebić, Anđela Bajić i

Izvlačenje prvih dobitnika nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji”

Nagradna igra ulazi u završnu fazu, kada počinje izvlačenje prvih dobitnika. Koverte, koje su više od dva mjeseca stizale u Pošte Srpske, dostavljene su u studio RTRS-a, gdje će večeras od 20.15 časova, uz direktan prenos , biti izvučene nagrade. Pogledajte nagradni fond čija ukupna vrijednost iznosi 543.347,20 KM: Stan broj 55 površine 53,15 m2,