Pavić: Vlada da sarađuje sa Savjetom ministara

dodik-pavic

Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je da je na današnjem sastanku lidera vladajuće koalicije u Srpskoj zatraženo od Vlade Srpske da stalno kontaktira sa Savjetom ministara BiH i konsultuje se sa ministrima iz Republike Srpske o najvažnijim pitanjima koje će Savjet ministara BiH razmatrati.

Pavić je, nakon sastanka sa predsjednicima SNSD-a i SP-a Miloradom Dodikom i Petrom Đokićem, rekao da vladajuća koalicija želi da gradi prosperitetnu Srpsku, te da u tome želi korektne odnose Vlade Srpske i Savjeta ministara BiH.

“Mislimo da ovakav način rada, gdje se nastoji naškoditi vlasti u Srpskoj iz ko zna kojih razloga, u stvari nanosi šteta građanima i sistemu Republike Srpske”, rekao je Pavić nakon današnjeg sastanka u Palati Republike.

On je naglasio da nijedna vlast ne smije da šteti institucijama sistema da bi dokazala da je u pravu.

“Svako svoj kamenčić mora da ugradi u kulu zvanu Republika Srpska i tek tako možemo uspjeti. Zato se mi i zalažemo za saradnju u donošenju odluka”, rekao je Pavić.

On je naglasio da je bespotrebno dalje produbljivanje odnosa, a posebno miješanje nekoga sa strane u rješavanje problema.

Pavić je naglasio da je vladajuća koalicija za saradnju za dobrobit građana Srpske, iako je i sam, kao i predsjednik Srpske Milorad Dodik, bio predmet lažnih optužbi.

On je naveo da je na današnjem sastanku zajednički konstatovano da se stabilnost Republike Srpske i ukupnih političkih odnosa neprekidno ugrožava da bi se poremetio rad institucija i uopšte sistema u Srpskoj.

“Kada to traži neko sa strane, to i nije problem, ali kada kadrovi, birani u Republici Srpskoj, pokušavaju destabilizovati pojedine institucije ili Republiku Srpsku, onda je to problem”, istakao je Pavić.

On je rekao da oni koji predstavljaju Srpsku u organima na nivou BiH moraju biti svjesni da su izabrani glasovima manjine, te da prije svega treba da budu odgovorni Srpskoj, a ne manjini koja ih je izabrala.

Na pitanje novinara šta misli o inicijativi da se 2018. godine u BiH zajedno organizuju i opšti i lokalni izbori, Pavić je naveo da, kada je riječ o DNS-u, izbori mogu da se organizuju u svakom momentu, ali za sve nivoe vlasti.

“Te odluke donose organi na nivou BiH, a kad god je donesu, imaće našu podršku i ići ćemo na izbore”, rekao je Pavić.

(Agencije)

DODIK: Nikada nismo pozivali na rat, narod ne treba da se plaši

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Ustavni sud BiH još prije 15 godina krenuo da osporava sve vezano za Republiku Srpsku. “Krenuli su sa onim najvažnijim, što dira emociju, mentalitet, posvećenost, a to je ukidanje himne, grba, zastave i da završe sa tim simboličkim stvarima”, naveo je on. Istakao je da

DODIK: Komšić bi da u BiH ostavi problem migrantske krize 

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je, povodom veta koji je uložio oko angažovanje Fronteksa na granicama BiH, da je cilj da se problem migrantske krize riješi, a ne produbi. – Druga tačka dnevnog reda posljednje sjednice Predsjedništva BiH bila je angažovanje Fronteksa na granicama BiH. To se dešavalo ubrzano, nije bilo dovedeno do kraja.

SLAVLJE U PRVENSTVU BiH Igokea savladala Čapljinu

Košarkaši Igokee teže od očekivanog savladali su Čapljinu u zaostaloj utakmici prvenstva Bosne i Hercegovine. Ekipa Dragana Bajića je slavila na gostovanju 85:80, a domaći tim je pružio sjajan otpor i imao je i prednost nakon prvih 20 minuta.  Ipak u nastavku je Igokea uspjela da preokrene i dođe do trijumfa te tako preuzme prvo

SDS prihvata Radovića, ali ne i Jarića

Milan Radović pregovara sa SDS-om oko svog daljeg angažmana u ovoj stranci, a simpatije za njegov dolazak ne krije ni predsjednik SDS-a Mirko Šarović koji bi Radovića volio da vidi i kao kandidata za gradonačelnika Banjaluke. Računica je jednostavna. Šarović je mišljenja da će opozicija ko god bude kandidat izgubiti izbore od aktuelnog gradonačelnika Igora

Supruga Krunićevog tjelohranitelja uzalud došla, Sud plaća grešku

Uzalud je u Banjaluku iz Pala danas došla Tatjana Pavlović, očekujući da će svjedočiti na početku suđenja optuženima za ubistvo njenog supruga Žarka Pavlovića i njegovog poslodavca, banjalučkog biznismena Slaviše Krunića. Suđenje, iako je najavljeno, nije počelo, a sve i da jeste, ne bi svjedočila, pošto joj je, kako joj je rečeno u sudnici banjalučkog

SASTANAK KOD CVIJANOVIĆEVE: Razgovor o demografskoj situaciji u RS i unapređenju populacione politike

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović organizovala je danas u Banjaluci sastanak na kojem je razgovarano o demografskoj situaciji u Srpskoj i mjerama koje institucije Srpske sprovode s ciljem unapređenja populacione politike. Sastanku kod predsjednika Srpske, koji je održan u Palati Republike, prisustvovali su predsjednik Vlade Radovan Višković, ministri Sonja Davidović, Natalija Trivić, Srđan Rajčević i