Politika 02.11.2015.

Pavić: Vlada da sarađuje sa Savjetom ministara

ČITANJE: 2 minute
dodik-pavic
Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je da je na današnjem sastanku lidera vladajuće koalicije u Srpskoj zatraženo od Vlade Srpske da stalno kontaktira sa Savjetom ministara BiH i konsultuje se sa ministrima iz Republike Srpske o najvažnijim pitanjima koje će Savjet ministara BiH razmatrati.

Pavić je, nakon sastanka sa predsjednicima SNSD-a i SP-a Miloradom Dodikom i Petrom Đokićem, rekao da vladajuća koalicija želi da gradi prosperitetnu Srpsku, te da u tome želi korektne odnose Vlade Srpske i Savjeta ministara BiH.

“Mislimo da ovakav način rada, gdje se nastoji naškoditi vlasti u Srpskoj iz ko zna kojih razloga, u stvari nanosi šteta građanima i sistemu Republike Srpske”, rekao je Pavić nakon današnjeg sastanka u Palati Republike.

On je naglasio da nijedna vlast ne smije da šteti institucijama sistema da bi dokazala da je u pravu.

“Svako svoj kamenčić mora da ugradi u kulu zvanu Republika Srpska i tek tako možemo uspjeti. Zato se mi i zalažemo za saradnju u donošenju odluka”, rekao je Pavić.

On je naglasio da je bespotrebno dalje produbljivanje odnosa, a posebno miješanje nekoga sa strane u rješavanje problema.

Pavić je naglasio da je vladajuća koalicija za saradnju za dobrobit građana Srpske, iako je i sam, kao i predsjednik Srpske Milorad Dodik, bio predmet lažnih optužbi.

On je naveo da je na današnjem sastanku zajednički konstatovano da se stabilnost Republike Srpske i ukupnih političkih odnosa neprekidno ugrožava da bi se poremetio rad institucija i uopšte sistema u Srpskoj.

“Kada to traži neko sa strane, to i nije problem, ali kada kadrovi, birani u Republici Srpskoj, pokušavaju destabilizovati pojedine institucije ili Republiku Srpsku, onda je to problem”, istakao je Pavić.

On je rekao da oni koji predstavljaju Srpsku u organima na nivou BiH moraju biti svjesni da su izabrani glasovima manjine, te da prije svega treba da budu odgovorni Srpskoj, a ne manjini koja ih je izabrala.

Na pitanje novinara šta misli o inicijativi da se 2018. godine u BiH zajedno organizuju i opšti i lokalni izbori, Pavić je naveo da, kada je riječ o DNS-u, izbori mogu da se organizuju u svakom momentu, ali za sve nivoe vlasti.

“Te odluke donose organi na nivou BiH, a kad god je donesu, imaće našu podršku i ići ćemo na izbore”, rekao je Pavić.

(Agencije)

Oznake: Milorad Dodik