Vijesti 13.03.2018.

Paviljoni nakon poplave – umjesto studenata u sobama ptice

ČITANJE: 1 minuta

Razbijeni prozori, buđavi zidovi, dušeci naslagani jedan preko drugog – tako izgleda drugi paviljon banjalučkog studentskog centra “Nikola Tesla” tri mjeseca nakon oluje. Umjesto studenata, u sobe su se uselile ptice.

Soba Marijane Maksimović iz prvog paviljona postala je privremeni smještaj za dvije studentkinje. Kaže da ni kod njih situacija nije sjajna. Vlage ima svuda, na zidovima buđ. Sanacija, priča Marijana ide presporo, pa su se sami latili četke i okrečili sobe.

“Plafon je, kako je prethodni sprat prokisao, bio katastrofičan. Međutim vlaga i dalje postoji. Kao što možete vidjeti iznad mog prozora sve je bilo bijelo, međutim vlaga i dalje postoji. Oni idalje obećavaju kako će se nešto novo uraditi, ništa se ne radi, ja ne znam dokle to vodi”, kaže Marijana Maksimović, stanar Prvog paviljona Studentskog doma “Nikola Tesla”.

Iz uprave studentskog centra poručuju da bi se već sutra trebalo početi sa razmatranjem pristiglih prijava za izvođača radova. Studente mole za strpljenje.

“Nakon sutrašnjeg dana, mi ćemo imati više informacija kako stvari stoje i u skladu sa zakonom o javnim nabavkama procedura će  dalje teći. Ono što sigurno mogu da kažem da je i u tenderskoj dokumentaciji definisan rok za izvođenje 120 kalendarskih dana”, rekao je  Zoran Babić, direktor Studentskog centra “Nikola Tesla”.

Studenti se, po svemu sudeći u Drugi paviljon neće useliti prije juna. Rekonstrukcija će koštati 2.700.000 maraka.

(ATV)