Vijesti 07.04.2016.

Pavlovac strijepi od životinja: Psi napadaju naše građane

ČITANJE: 2 minute

psi lutalice

Učenici osnovne škole u Pavlovcu, njih oko 25, na putu od kuće do škole prolaze neosvijetljenom Ulicom srpskih rudara i česta su meta pasa lutalica koji borave u šipražju duž pomenute saobraćajnice.
To je potvrdio i predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lauš 1 Nebojša Matić.

Prema njegovim riječima, zbog toga stanovnici traže od Gradske uprave postavljanje rasvjete do samog vrha Pavlovca koja bi olakšala kretanje prije svega djeci u večernjim časovima.

– Mještani organizovano čiste rastinje i šipražje kako bi otjerali pse i gmizavce koji su najveća prijetnja mališanima. Već dva vikenda smo radili. Strah nas je pasa lutalica i zmija kojih sigurno ima u šipražju – rekao je Matić.

– Potrebno nam je svega sedam stubova i 25 sijalica koje bi bile postavljene na već postojeću uličnu rasvjetu, ali, nažalost, do sada nismo naišli na razumijevanje Gradske uprave. Mještani mi se često žale da niko ne vodi računa ni o održavanju rastinja i šipražja pored puta koje građani svake godine sami čiste. Međutim, to je manji problem. Trenutno nam je rasvjeta prioritet – dodao je Matić.

Mještani Pavlovca pričaju da se djeca plaše da idu sama, te zato uvijek idu u grupicama kako bi se lakše odbranila od pasa lutalica.

– Do škole imaju tri kilometra. Dan je produžio pa je sad lakše, ali u zimskom periodu je teško jer nema ulične rasvjete, ne održavaju se putevi i to nam predstavlja problem – pričaju mještani i dodaju da je riječ o naselju koje je od centra grada udaljeno četiri kilometra.

Programom uređenja građevinskog zemljišta ove godine za izgradnju nove i rekonstrukciju već postojeće rasvjete planirano je 80.000 KM, a ova ulica nije navedena u ovom programu.

Prošle godine samo Ulica Gavre Vučkovića u centru grada dobila je rasvjetu. Iako je prioriteta u vezi sa tim pitanjem mnogo u gradu, manjak novca nije dozvolio da bude osvijetljeno još ulica.

(Agencije)