Vijesti 21.12.2018.

PAVLOVIĆ: Poslije 9. januara pravim “kontraskup” na Trgu Krajine

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik “Istočne alternative” Vojin Pavlović kaže da će uputiti zahtjev nadležnim institucijama, prije svega MUP-u Srpske, da u što kraćem roku “oslobode Trg Krajine od uzurpatora iz grupe Pravda za Davida”.

Pavlović dodaje da će institucijama RS dati rok do 9. januara da sa glavnog banjalučkog trga uklone skulpturu stisnute pesnice te da navedenu javnu površinu, kako kaže, konačno stave na raspolaganje svim građanima. Ukoliko se to ne dogodi, lider “Istočne alternative” najavljuje da će odmah nakon proslave Dana RS na istom mjestu zakazati “kontraskup”.

– Nemam ništa protiv toga da Davor Dragičević i članovi njegove grupe nastave sa zahtjevima da se riješi slučaj tragičnog stradanja njegovog sina. Međutim, nikom na ovom svijetu ne može se dozvoliti da skoro godinu dana uzurpira javnu površinu u centru grada, da vrijeđa i prijeti institucijama Srpske, da se sastaje i dogovora sa otvorenim mrziteljima RS kao što je Željko Komšić. Ako do 9. januara Komunalna policija grada Banjaluka, MUP RS i ostali nadležni ne sklone članove te grupe sa Trga Krajine, ne uklone onu stisnutu pesnicu i omoguće normalan nastavak života svim građanima, mi ćemo na istom mjestu organizovati skup naših pristalica, pa nek nas onda policija razdvaja – najavljuje Pavlović.

Podsjećamo, Davor Dragičević, članovi grupe Pravda za Davida i brojni građani već osam mjeseci svakodnevno se okupljaju na Trgu Krajine u Banjaluci gdje od nadležnih traže završetak istrage i hapšenje i procesuiranje odgovornih za ubistvo dvadesetjednogodišnjeg studenta Davida Dragičevića.

(Insajder)