Vijesti 20.04.2016.

PAŽNJA: Danas brojne obustave saobraćaja na putevima širom BiH

ČITANJE: 3 minute
radovi na putu
Zbog izvođenja bojevog gađanja danas od 8 do 16 časova na vojnom poligonu Manjača biće obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Kola-Stričići, uz propuštanje saobraćaja kada bezbjedonosni razlozi to budu dozvoljavali, saopštio je Auto-moto savez AMS Republike Srpske.

Za vrijeme trajanja potpune obustave, saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni pravac Kola-Ledenice-Stričići.

Zbog radova na informatičkoj infrastrukturi na graničnim prelazima u Hrvatskoj večeras do 21.00 čas moguće je otežano i usporeno saobraćanje preko tih graničnih prelaza.

Zbog kiše, koja je padala noćas, u većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH kolovozi su mjestimično vlažni, a ponegdje mokri i klizavi, a moguća je i pojava sitnijih odrona na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Na autoputu Banjaluka-Gradiška vozi se po mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog izvođenja minerskih radova na putnom pravcu Doboj – Tuzla /Poljice-Gavrići/ na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela od 12.00 do 17.00 časova dolaziće do petominutnih obustava saobraćaja.

Danas počinju radovi na izgradnji ostrva na rijeci Vrbas, na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac u mjesu Rebrovac, zbog čega će saobraćaj biti regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog radova na sanaciji kolovoza na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača i regionalnom putu Šekovići-Donje Caparde, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom uz moguće zastoje od 10-15 minuta.

Na dionicama magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš i Kotor Varoš-Mitrovići izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na području opštine Kotor Varoš, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji i sanaciji gradske vodovodne i proširenja kanalizacione mreže.

Na magistralnom putu Novi Grad-Prijedor, dionica Dragotinja-Prijedor, zbog radova na izgradnji pružnog prelaza dolazi do izmjene režima odvijanja saobraćaja, koji se reguliše privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na dionici magistralnog puta Nova Topla-Klašnice jedan izmijenjen je režim saobraćaja zbog izgradnje vijadukta preko ovog magistralnog puta, izgradnja dionice autoputa Banjaluka-Prnjavor.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj do kraja godine od 7.00 do 19.00 časova izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor (Naseobina Lišnja) i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu Vukosavlje-entitetska granica (Karuše) dionica Johovac-Rudanka u mjestu Johovac u toku je izmjena u odvijanju saobraćaja zbog radova na izgradnji priključaka magistralnog puta na budući auto-put.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice.

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja i potrebno je poštovati privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog deminiranja terena na magistralnom putu Brodsko Polje-entitetska granica (Brusnica), u naselju Liješće, lokalitet Šikare, će se od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj obustavljati po pola sata, uz propuštanje od 15 minuta.

Na regionalnom putu Podnovlje-Derventa opština Doboj u mjestu Glogovica u toku je deminiranje trena od 8.00 do 16.00 časova svakog radnog dana. Saobraćaj se obustavlja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta odvijanja saobraćaja.

Zbog deminiranja terena na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar-Milići i u mjestu Zeleni Jadar obustavljen je saobraćaj od 8.00 do 16.00 časova po pola sata i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog izvođenja radova na poboljšanju uslova odvodnje oborinskih voda izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici regionalnog puta, Stari Ugljevik-Glavičice.

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na autoputu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

(Agencije)