Politika 20.02.2021.

PDP brani Stanivukovića od Dodika: Otkrićemo sve što ste radili

ČITANJE: 4 minute

Većina građana Banjaluke je rekla da je Dodikov SNSD loše radio, da treba da idu i da njihov teror nad našim gradom mora prestati. Gradonačelnik Stanivuković ima našu punu podršku da do kraja razotkrije sve kriminalne aktivnosti Dodikove vlasti u Banjaluci, jer to Banjaluka očekuje, saopšteno je iz PDP-a.

U saopštenju se dodaje da su prošla puna tri mjeseca, a Milorad Dodik nikako da preboli poraz u Banjaluci, pa mu je to još uvijek neizostavna tema.

U saopštenju se kaže da su smiješne njegove konstatacije da se gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ponaša kao neko povrijeđeno dijete, jer još od izborne noći Dodik pokazuje da je povrijeđeno dijete samo on.

“Od građevinskih mahinacija preko drugih brojnih lopovluka, korupcija i nesposobnost SNSD-e vlasti u Banjaluci se smučila našim sugrađanima i vrijeme je da Dodik to prihvati”, stoji u saopštenju i dodaje se da će novca u budžetu za projekte koje je Stanivuković obećao zasigurno biti, ali težak je posao na novoj gradskoj administraciji da u budžet grada vrati sva sredstva koja je prethodna administracija trpala u džepove svojih poslušnika i perjanica SNSD-a.

“Umjesto što priča bajke o navodnoj podršci koju uživa novi predsjednik Gradskog odbora SNSD-a, a u koje ni sam ne vjeruje, Dodik bi trebao da se oglasi o nelegalnim bilbordima preko kojih je bivša gradska uprava nanosila štetu budžetu od 500 hiljada КM godišnje. Mogao bi Dodik da spomene i činjenicu da se njegov SNSD nad Banjalukom iživljavao dvadeset godina, betonizujući grad, ostavljajući bez zelenila i dječijih igrališta, a sve da bi se punili džepovi građevinske mafije bliske njegovoj stranci”, poručili su iz PDP-a.

Dalje navode da mu džaba sve priče, džaba mu i to što preko IRB-a daje skoro milion КM iz budžeta Srpske marketinškoj agenciji sa dva zaposlena da bi preko društvenih mreža blatili gradonačelnika Stanivukovića, kada je njegova politička poruka i ideja izlizana, a istina o dvodecenijskom kriminalu koji su činili u Banjaluci konačno izlazi na vidjelo.

“Gradonačelnik Stanivuković ima našu punu podršku da do kraja razotkrije sve kriminalne aktivnosti Dodikove vlasti u Banjaluci, jer to Banjaluka očekuje”, zaključuje se u saopštenju PDP-a.

Anja Petrović: Vladajući su Srpsku sveli na unosan biznis

„Vladajuća SNSD struktura je Republiku Srpsku u koju se navodno kune i BiH koju bi navodno da ruši, očigledno svela u istu ravan: samo na poligone za unosne porodične biznise i ništa više. Ako su istiniti dokumentovani navodi jednog istraživačkog medija, da je zet predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i njegova porodica počela da se bavi uvozom i preprodajom oružja, nameće se logično pitanje – šta je sljedeće?“, rekla je portparol PDP-a Anja Petrović.

Petrović kaže da je Republika Srpska postala zarobljenik privatnih poslova nekoliko vladajućih porodica:

„Oni su imali ekskluzivno pravo za distribuciju fiskalnih kasi, stavili monopol na IT sektor i iz budžeta primili stotine miliona KM za te usluge, privatizovali i uništili gigant stare Jugoslavije ‘Energoinvest – RAOP’. Jedna od tih porodica se bogatila na teret Republike Srpske u teškim vremenima pandemije kroz uvoz respiratora, drugoj su namještali kupovinu pokretnog šatora koji su nazivali bolnicom, treća ima monopol nad izgradnjom poslovnih prostora, četvrta po najvišim cijenama gradi puteve i tako dalje… Oni imaju pravo na ekskluzivne lokacije za svoje ugostiteljske objekte, bespovratne kredite za svoje voćnjake, oni su sa svojim ‘stranim’ investitorima uništili stotine života kroz bankarski sektor, čiji je najočigledniji primjer propala ‘Balkan investment banka’, kasnije cinično nazvana ‘Banka Srpske’“, kaže Petrović.

Ona dodaje da je nemoguće u jednoj izjavi nabrojati sve načine na koje su vladajuće porodice svojim poslovnim poduhvatima učinile štetu Republici Srpskoj:

„Kada su sve iscrpili, sada je na redu oružje, a teško je i pomisliti šta je sljedeće. U isto vrijeme, dok građani umorni od života u kriminalizovanoj zemlji, odlaze bez želje da se vrate, pravosudne institucije ili žmire na očigledni kriminal ili ne mogu postupati po slučajevima legalizovane pljačke. Postoji i opravdana bojazan da je Zakon o porijeklu imovine, kojeg se vlast naprasno sjetila nakon što ga je opozicija predlagala skoro deceniju, samo nastavak legalizacije kriminala koji čine više od petnaest godina“, zaključuje Petrović.

(N.S)