Politika 07.02.2016.

PDP: Da li je ispoštovan ugovor o privatizaciji “Boske”?

ČITANJE: 1 minuta
boska
Partija demokratskog progresa (PDP) ponovo je danas zatražila od uprave banjalučke Robne kuće “Boska” odgovor na pitanja gdje je ugovor o privatizaciji i da li je ispoštovan.

– Ponovo pitamo da li ste obmanuli Narodnu skupštinu Republike Srpske i šta ste uradili po osnovu obaveze za emitovanih 15 miliona KM obveznica koje je Republika Srpska, pod veoma sumnjivim i rizičnim okolnostima, kupila nakon privatizacije, što je iskazano u nalazu Glavne službe za reviziju- navode iz PDP-a.

Iz ove partije poručuju upravi Robne kuće “Boska” da će odgovarati, jer ih je obmanula, kao i građane Republike Srpske.

– Činjenica da su poslanici PDP-a na sjednici Narodne skupštine Srpske glasali za Vladin prijedlog o privatizaciji daje nam za pravo da tražimo odgovornost uprave Robne kuće ‘Boska’ i sve detalje u vezi sa privatizacionim ugovorom- navodi se u saopštenju.

Uprave Robne kuće “Boska” saopštila je u petak, 5. februara, da su poslanici PDP-a u Narodnoj skupštini Srpske glasali za Vladin prijedlog o privatizaciji “Boske” i time direktno uticali na izbor sadašnjeg većinskog vlasnika i potpisivanje kupoprodajnog ugovora.

Uprava ovog tržnog centra pozvala je predstavnike svih političkih partija da prestanu da koriste “Bosku” za međustranačke obračune i omoguće joj normalan rad i funkcionisanje.

(Agencije)