Politika 11.09.2015.

PDP: Ministru Maleševiću je prijećeno iz njegovog kabineta

ČITANJE: 1 minuta

dane malesevic

Mladi PDP-a organizovaće iduće sedmice proteste ukoliko ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević ne odstupi sa položaja zbog skandala sa upisom učenika u banjalučku Medicinsku školu, najavio je danas predsjednik Savjeta mladih banjalučkog odbora PDP-a Draško Stanivuković.

Optužujući ministra da je najodgovorniji za navodne manipulacije sa upisom 28 učenika u Srednju medicinsku školu, Stanivuković je otišao i korak dalje tvrdnjom da su prijetnje ministru Maleševiću, koje je prijavio usred ovog skandala, došle, zapravo, iz njegovog kabineta.

– Navodna prijetnja je možda došla iz njegovog kabineta, upravo kako bi bi se zataškao slučaj oko Medicinske škole – rekao je Stanivuković.

Ministarstvo prosvjete prijavilo je policiji prije tri dana da je Malaševiću prijećeno smrću. U prijavi stoji da da je nepoznato lice telefonom vrijeđalo Maleševića nazivajući ga „četničkim podvojvodom“ i prijeteći da će mu „bosanski jezik urezati na čelu“, kao i da će „biti zaklani i rakomadani“.

Kao razlog, naveden je bojkot nastave bošnjačkih učenika koji ne pristaju na ustavnu odrednicu „jezik bošnjačkog naroda“.

– Nećemo stati sve dok osobe koje su odgovorne, a tu prvenstveno mislim na ministra prosvjete i kulture, koji je dao potpis na upisivanje 28 učenika ili da ostavku ili bude smjenjen – tvrde mladi PDP-a, optužujući Maleševića i za nepotizam pri zapošljavanju u ovom resoru.

(Banjaluka.net)