PDP: Mještani traže pomoć zbog izlivanja kanalizacije

Predsjednik Gradskog odbora PDP Banjaluka Draško Stanivuković, odbornik PDP u Skupštini grada Jovo Savanović i član GO PDP Smiljana Babić-Moravac danas su primili potpise koje su samoinicijativno prikupili mještani ulica Dujke Komljenovića i Vida Nježića sa Starčevice, a tiču se rješavanja problema komunalne infrastrukture sa kojima se suočavaju, saopšteno je iz GO ove stranke. 

Mještani ovih ulica godinama imaju problem sa kanalizacijom koja se nerijetko ilzlije i u dvorišta, a kako kažu, niko do sada nije imao sluha za rješavanje ovog problema, te su odlučili da se obrate GO PDP.

– Bićemo istrajni i nećemo odustati od rješavanja ovog pitanja. Godinama nam je ugroženo zdravlje i u 21. vijeku nije normalno da živimo u ovakvim uslovima. Krajnje je vrijeme da neko reaguje – rekao je mještanin ulice Vida Nježića Aleksandar Blaženović.

Potpise će u Gradsku upravu predati odbornik Savanović i već na narednom skupštinskom zasjedanju, najavljuju, govoriti o ovom problemu.

(Srpskainfo)

Dodik i Cvijanovićeva se sastali sa Medvedevim

U Beogradu je večeras održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim. “Naša saradnja sa Ruskom Federacijom je odlična. Naravno da Republika Srpska ima mnogo bolje odnose sa Rusijom nego ostali dio BiH. U Banjaluci gradimo rusko- srpski centar, koji je dokaz velikog

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.