Politika 01.11.2020.

PDP: Muškarac sa pištoljem u Kumsalama prišao autu Draška Stanivukovića

ČITANJE: 2 minute

Partija demokratskog progresa saopštila je da je u subotu oko 23 časa u banjalučkom naselju Kumsale muškarac s uperenim pištoljem prišao privatnom automobilu narodnog poslanika i kandidata za gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, prenose Nezavisne.

“Stanivuković se u tom trenutku pukom srećom nije nalazio u automobilu. Prema riječima Stanivukovićevog vozača i kandidata za odbornika u Skupštini grada Banjaluka Ognjena Savanovića, koji su bili u vozilu, napadač je pri prilasku gledao u zadnje sjedište, gdje se Stanivuković inače vozi. Na automobilu se nalaze i oznake kampanje Draška Stanivukovića”, saopšteno je iz PDP-a.

Kako su naveli, oni su se tada uputili ka policijskoj stanici Lazarevo, dok ih je napadač pratio do prilaska stanici.

“Na osnovu zapisanog broja registarskih tablica, napadač je identifikovan, priveden i protiv njega se vodi postupak”, saopšteno je iz PDP.

PU Banjaluka: Priveden Z. S.

Banjalučka policija uhapsila je Z.S. iz Banjaluke neposredno poslije zaprimljene prijave O.S. da ga je, dok se kretao vozilom, pratilo nepoznato lice sa automobilom “reno klio” i usmjeravalo pištolj u pravcu vozila.

Iz Policijske uprave Banjaluka su naveli da je lice Z.S. lišeno slobode rano jutros neposredno nakon zaprimljene prijave u Policijskoj stanici Lazarevo od lica O.S.

Od Z.S. je oduzet gasni pištolj, a alkotestiranjem je utvrđeno je da je ovo lice imalo 2,18 promila alkohola u organizmu, objavila je Srna.

Protiv njega će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju i municiji.

Prema riječima Stanivukovićevog vozača i kandidata za odbornika u Skupštini grada Banjaluka Ognjena Savanovića, koji su bili u vozilu, napadač je pri prilasku gledao u zadnje sjedište, gdje se Stanivuković inače vozi.

U toku je rad na ovom predmetu.

(SB/Banjaluka.net)