Politika 18.11.2015.

PDP: Neprimjereno reagovanje Tegeltije

ČITANJE: 1 minuta
tegeltija
Partija demokratskog progresa (PDP) ocijenila je danas da je ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija na “neprimjeren i ponižavajući” način reagovao na prijedlog PDP-a za spas banaka u Srpskoj.

– Neprimjereno je da ministar finansija, koji bi morao da brine o novcu u Republici Srpskoj, umjesto da razmotri prijedlog parlamentarne stranke da se spasi što se da spasiti, stihijski istupa isključivo kao portparol SNSD i umjesto o rješenju za propast banaka govori o – predizbornoj kampanji za 2018. godinu- navodi se u saopštenju iz PDP-a.

U saopštenju iz ove stranke navodi se da je “Tegeltija jedini ministar finansija u istoriji Republike Srpske kojem je pošlo od ruke da za vrijeme njegovog mandata budu uništene dvije banke – Bobar banka i Banka Srpske, te da bi zbog toga bilo najbolje da podnese neopozivu ostavku”.

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je ranije da je poznat PDP-ov patent prodaje banaka za jedan evro i da se ova vlada neće baviti takvom politikom.

– Patent prodaje banaka iz perioda PDP-a smo vidjeli i tom politikom nikako se neće baviti ova vlada- rekao je Tegeltija, reagujući na poziv PDP-a Vladi Srpske da proda Bobar banku i Banku Srpske za jedan evro, kako bi došao kapital “sa strane”.

(Agencije)

Oznake: Zoran Tegeltija