Vijesti 14.05.2016.

PDP: Nije tačna tvrdnja policije o unošenju letvi u autobus

ČITANJE: 1 minuta
pdp
Partija demokratskog progresa /PDP/ tvrdi da niko od aktivista ove stranke nije pokušao da u autobus unese bilo šta osim materijala za transparente i zastave, sa kojima dolaze u Banjaluku na protest Saveza za promjene.

PDP je odbacio tvrdnje iz policijskog izvještaja CJB Bijeljina u kojem se navodi da je aktivista PDP pokušao da unese letve u autobus koji je krenuo iz Bijeljine na protest u Banjaluku.

U saopštenju PDP-a se navodi da je dežurni policajac sugerisao da se preostali, neiskorišteni materijal za transparente koji je automobilom dovezen do autobusa ne unosi u autobus, što nije ni urađeno.

“Policajac je naknadno, kad je autobus trebalo već da krene, napravio zapisnik koji je pun zlonamjernih tvrdnji, uz netačan navod da je vođa puta Milenko Vićanović rekao da se letve nose ‘za fajt’ u Banjaluci”, dodaje se u saopštenju.

U PDP-a tvrde da je riječ o, kako kažu, pokušaju namjerne diskreditacije ove stranke.

U MUP-u Srpske Srni je rečeno da su policajci CJB Bijeljina jutros spriječili lice čiji su inicijali V.M. da u autobus koji je aktiviste PDP-a trebalo da preveze u Banjaluku na proteste, unese 41 letvu dužine 80 centimetara.

(Agencije)