Politika 16.01.2023.

PDP: Nikšić treba objasniti pravosudnim institucijama sve o spornom glasačkom listiću iz NSRS

ČITANJE: 1 minuta

Nakon večerašnje izjave narodnog poslanika Saše Grbića (SDP) da on nije fotografisao glasački listić, da to apsolutno nije bilo moguće uraditi pri glasanju za delegate u Domu naroda Predstavničkog doma BiH jer je glasanje bilo tajno, dodatno se potvrđuje sumnja da je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić zakulisnim protivpravnim radnjama došao u posjed falsifikovanog glasačkog listića, kojim se on sam hvalio pred kamerama, saopštio je PDP.

– Podsjećamo da je PDP zbog ovog slučaja podnio krivične prijave protiv N.N. lica Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka i Tužilaštvu BiH.

Budući da njegov poslanik tvrdi da nije učinio protivpravno djelo fotografisanja glasačkog listića i predlaže da lično Nermin Nikšić odgovori na brojna pitanja koja se tiču ovog slučaja, smatramo da Nikšić ne treba na ta pitanja odgovoriti samo javnosti, nego i pravosudnim institucijama. Očekujemo da institucije što hitnije reaguju, po prijavi PDP-a ili po službenoj dužnosti, posebno što se radi o osobi koja pretenduje da vrši neku od najznačajnijih pozicija u zemlji – navodi se u saopštenju PDP-a.

(SB)

Oznake: PDP